Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Hagymát apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a húst és a rizst, Hozzá öntjük a zsiradékot, sóval, borssal, paprikával ízesítjük,
ha friss paprika paradicsomunk van, belekockázzuk..
a fej káposztát megfonnyasztjuk, minden levelet kettéválasztunk, torzsáját levágjuk.Egy nagyobb lábos alját apró káposztával béleljük, egy kis füstölt szalonnát teszünk az apró káposztára, és a leveleket ha megtöltjük, sorba, szépen körbe-körbe rétegezzük. tetejére fedőt teszünk, ami beleesik, hogy a káposzták ne jöjjenek a víz tetejére fel, ha felöntjük. 8 percig erős lángon felfőzzük, és csak utána vesszük takarékra. kb még húsz perc és kész
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
a sűrített paradicsomot akkor öntjük a tetejére, amikor káposztánk felfőtt.. Ha szükséges, meleg ruhával betakarjuk tálalásig, és tejfölt kínálunk hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
jerne61
2015.03.29 21:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csésze rizs50, nagyobb lábos, apró káposztára, sűrített paradicsomot, megfonnyasztjuk, töltöttkáposzta, kettéválasztunk, belekockázzuk, paradicsomunk, paradicsomot, káposztával, paradicsom, paradicsom, káposztánk, zsiradékot, rétegezzük, paprikával, káposztára, megtöltjük, hozzáadjuk, betakarjuk, káposzták, tálalásig, szükséges, szalonnát, ízesítjük, leveleket, káposztát, torzsáját, felfőzzük, nagy vörös hagyma, csésze rizs, darált lapocka, zsiradék, bors, piros paprika, kicsi üveg lecsó, nagyobb káposzta, sűrített paradicsom,
|
|
|
|
|