Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Főzés előtt néhány órával áztassuk be a lencsét, miután megpuhult öntsük le róla a vizet. Főzés előtt vágjuk kockára a hagymát és a lencsével együtt tegyük fel főni. A lencséhez csak annyi vizet tegyünk, hogy éppen kétujjnyira ellepje, majd tegyük hozzá a sót, borsot és a babérlevelet is, majd fűzzük puhára. A főzés közben keletkező barnás habot szedjük le, miután megpuhult a lencse készítsük el a rántást is, majd adjuk hozzá a főzelékhez. Kevergessük addig, amíg kellően sűrű nem lesz, majd adjunk hozzá egy kevés ecetet is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
El lehet készíteni habarással is.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
henihencsi
2017.03.20 13:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lencsével együtt, lencséhez csak, főzés közben, lencse készítsük, kevés ecetet, lencsefőzelék, babérlevelet, kétujjnyira, vöröshagyma, Kevergessük, főzelékhez, babérlevél, habarással, keletkező, megpuhult, lencséhez, készíteni, készítsük, megpuhult, lencsével, áztassuk, evőkanál, hagymát, lencsét, kellően, ellepje, szedjük, rántást, kockára, tegyünk, borsot, lencse, kisebb vöröshagyma, babérlevél, kevés olaj, evőkanál liszt, ecet,
|
|
|
|
|