Fogás: előétel, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát megtisztítjuk,apró kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.A főzővizet leöntjük a burgonyakockákról hozzászórjuk az apróra vágott hagymát,sózzuk borsozzuk,és és botturmixxal összemixeljük.
Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet úgy,hogy egy könnyű gombóctésztát kapjunk.Ebből a tésztából készítsünk két zsírba mártott kanál segítségével kicsi fánkocska formákat.
Egy kizsírozott üvegedénybe vagy tepsibe fektessük egymás mellé a fánkocskákat Előmelegített sütőben kb.10 perc alatt megpirulnak.Tálaláskor tegyünk egy-egy kanál tejfölt a fánkokra.Szórhatunk rájuk piritott bacon kockákat és karikázott újhagymát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.27 11:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát megtisztítjuk, főzővizet leöntjük, apróra vágott, könnyű gombóctésztát, tésztából készítsünk, kizsírozott üvegedénybe, fánkocskákat Előmelegített, gombóctésztát, összemixeljük, megtisztítjuk, Előmelegített, segítségével, hozzászórjuk, botturmixxal, fánkocskákat, üvegedénybe, kizsírozott, megpirulnak, Fokozatosan, vöröshagyma, Tálaláskor, karikázott, Szórhatunk, készítsünk, burgonyát, fánkocska, megfőzzük, újhagymát, tésztából, főzővizet, borsozzuk, fektessük, leöntjük, burgonya, liszt, nagy vöröshagyma, sóbors ízlés szerint, libazsír, tejföl, szelet bacon, közepes darab újhagyma,
|
|
|
|
|