Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a füstölt szalonnát, rá a húst és fehéredésig pirítom. Ezután megszóróm pirospaprikával és felöntöm vízzel, sóval, borssal ízesítem és félpuhára főzöm. Majd hozzáadom a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paprikát és a paradicsomot is. Puhára főzöm és ekkor főzöm bele a csipetkét is, majd a tejfölbe keverem a lisztet s ezzel habarom be a levest. Ekkor teszem bele a kaprot is és ha kell, akkor még utána ízesítem.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kapor helyett tárkonnyal is ízesíthetjük.
|
|
|
|
2 komment
|
10 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 08:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
piktorka2 |
2016.10.14. 09:35 (#2) |
|
|
Kutyuli777! Minek hívnád?
Én nem hívtam, hanem elkészítettem és sajnálom, hogy vendégeket is hívtam rá, mert elpusztították mind. Nekem egy tányérnyi maradt. A legközelebbit titokban kell tartani.
Nagyon finom. |
|
kutyuli777 |
2013.03.03. 22:37 (#1) |
|
|
Nahát , én nem bakonyi betyárlevesnek hívnám!!!
|
| |
|
|
|
kevés olaj, füstölt szalonnát, felkockázott zöldségeket, tejfölbe keverem, pirospaprikával, megdinsztelem, paradicsomot, felkockázott, pirospaprika, leveszöldség, ízesíthetjük, vöröshagyma, fehéredésig, zöldpaprika, zöldségeket, betyárleves, tárkonnyal, paradicsom, sertéscomb, szalonnát, megszóróm, hozzáadom, félpuhára, csipetkét, ráteszem, ízesítem, csipetke, tejfölbe, felöntöm, paprikát, sertéscomb, füstölt szalonna, gomba, leveszöldség, vöröshagyma, tejföl, evőkanál liszt, csokor kapor, zöldpaprika, paradicsom, evőkanál pirospaprika, őrölt bors, csipetke kevés olaj,
|
|
|
|
|