Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zöldséget megtisztítjuk. A sárgarépát apróra vágjuk, a 2 kanál olajon megfuttatjuk, 1 dl vizet adunk hozzá, hagyjuk 5 percig, hogy a karotén kioldódjon, ettől lesz aranysárga a levesünk.
Feltöltjük 3 l hideg vízzel, hozzáadjuk a csirkét, a zellert, a petrezselyemgyökeret, a fogpiszkálóval átszúrt egész hagymát, sózzuk, lefedjük, és csendes lángon megfőzzük.
Ezalatt elkészítjük a gombócokat. Ha kolbásszal dolgozunk, kinyomjuk a bélből a húst, apró gombóckákat készítünk. A fővő levesből kimerünk egy fazékba, és ebben megfőzzük a gombócot.
Amikor a leves elkészült, kivesszük a csirkét, a gyökereket és a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt (vagy szárítottat), és jöhet a káposztalé. Ezzel egyet lobban, és máris kész a leves.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
feviroza
2014.12.09 10:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
katika_1972 |
2016.04.08. 11:46 (#1) |
|
|
Milyen recept ez vagy kolbász kell bele vagy darált hus?
Ettől még a kő leves is jobb!!!
|
| |
|
|
|
zöldséget megtisztítjuk, sárgarépát apróra, karotén kioldódjon, fogpiszkálóval átszúrt, fővő levesből, leves elkészült, apróra vágott, fogpiszkálóval, megtisztítjuk, káposztalével, megfuttatjuk, gombóckákat, vöröshagyma, szárítottat, elkészítjük, kolbásszal, gombócokat, napraforgó, gyökereket, káposztalé, aranysárga, kioldódjon, sárgarépát, hozzáadjuk, hozzáadjuk, Feltöltjük, kinyomjuk, zöldséget, megfőzzük, dolgozunk, készítünk, fehérrépa, sárgarépa, sárgarépa, fehérrépa, zeller, közepes vöröshagyma, csirke mell nélküli, ízlés szerint, bors ízlés szerint, lestyán ízlés szerint, napraforgó olaj,
|
|
|
|
|