Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először lereszeljük az almát majd elkeverjük a cukorral,vaniliáscukorral és a fahéjjal. Hagyjuk állni kicsit addig elkészítjk a tésztát. Egy műanyag tálba beleöntjük a két féle lisztet egy tojást a zsír, a tejfölt. Összegyúrjuk és ha még kell egy kis liszt teszünk hozzá, a lényeg hogy egy jól összeállt nem ragacsos tésztát kapjunk! Ha megvagyunk vele 3 felé osztjuk és kinyújtjuk őket annyira hogy a tortaformámba beleférjen. Az elsőt ha beleraktuk akkor a kicsit kinyomkodott almából teszünk rá majd így rétegezzük,a végén tészta kerüljön a tetejére!! Megszurkáljuk villával a tetejét és bekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 160 fokon kb 40 percig sütjük. A végén porcukorral vagy vaniliáscukorral meghintjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon omlós ízletes finomság!!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
anyakatus
2014.01.31 20:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
almát majd, műanyag tálba, lényeg hogy, tortaformámba beleférjen, kicsit kinyomkodott, végén tészta, végén porcukorral, vaniliáscukorral, vaniliáscukorral, tojássárgájával, Előmelegített, Megszurkáljuk, tortaformámba, kristálycukor, Összegyúrjuk, kinyomkodott, lereszeljük, porcukorral, elkészítjk, elkeverjük, beleférjen, kinyújtjuk, rétesliszt, megvagyunk, beleraktuk, rétegezzük, beleöntjük, meghintjük, kávéskanál, finomliszt, Mesealmás, összeállt, fahéjjal, alma, kanál kristálycukor, kávéskanál őrölt fahéj, zsír, 20%-os tejföl, tojás, tasak vaníliás cukor, finomliszt, rétesliszt,
|
|
|
|
|