Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral simára keverem és felfuttatom. Közben 20 dkg sütőmargarint 10 dkg liszttel összemorzsolok. A tészát téglalap alakúra formázom. Fóliába csomagolom, és 1 órára hűtőbe teszem. A megmaradt lisztet összedolgozom a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal. Langyos helyen 40-50 percig kelesztem. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtom, a közepére helyezem a margarinos tésztát és összehajtogatom. Kinyújtom, majd ismét hajtogatom. Végül fél centi vastag lappá nyújtom. Megszórom a cukros kakaóporral és úgy csavarom össze, mint a rétest. Olvasztott vajba mártott késsel egy centi vastag szeleteket vágok belőle, és lapjára fektetve teszem a vajazott tepsibe. Az oldalát megkenem olvasztott vajjal, a tetejét pedig a felvert tojással. Forró sütőben megsütöm, végül a forró tésztákat tejjel bőségesen meglocsolom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
balabala63
2014.07.20 15:49
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
teáskanál cukorral, tészát téglalap, megmaradt lisztet, felfuttatott élesztővel, megmaradt margarinnal, közepére helyezem, margarinos tésztát, cukros kakaóporral, centi vastag, vajazott tepsibe, oldalát megkenem, tetejét pedig, felvert tojással, forró tésztákat, összehajtogatom, összemorzsolok, tojássárgákkal, sütőmargarint, összedolgozom, felfuttatott, felfuttatom, töltelékhez, meglocsolom, kakaóporral, margarinnal, margarinos, hajtogatom, szeleteket, Olvasztott, olvasztott, Lisztezett, csomagolom, élesztővel, tésztákat, megmaradt, teáskanál, megmaradt, bőségesen, Kinyújtom, Megszórom, csipet, liszt, tetejére, cukor töltelékhez, margarin tetejére, kakaópor, csomag élesztő,
|
|
|
|
|