Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük
.
A sárgájához hozzáadunk 10 dkg porcukrot, 3 csomag vaníliacukrot, és egy kevés tejjel felhígítva jól elkeverjük.
A többi tejet felforraljuk.
A kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk.
A galuskát egy percig főzzük, majd megfordítjuk, s a másik oldaláról is egy percig tartjuk a fövésben lévő tejben.
A megfőtt galuskákat kiszedjük egy tálba.
Miután a galuskák kifőttek, a tojássárgás keveréket hozzáadjuk a tejhez, és krémmé főzzük.
Megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, majd egy üvegtálba öntjük, s a tetejére rárakjuk a habgaluskákat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez a klasszikus formája, így finom a maga egyszerűségében.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
taszat
2018.01.26 22:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat kettéválasztjuk, sárgájához hozzáadunk, kevés tejjel, többi tejet, kemény habot, percig főzzük, másik oldaláról, percig tartjuk, fövésben lévő, megfőtt galuskákat, galuskák kifőttek, tojássárgás keveréket, kicsit kihűl, üvegtálba öntjük, tetejére rárakjuk, klasszikus formája, maga egyszerűségében, kettéválasztjuk, egyszerűségében, beleszaggatjuk, vaníliacukrot, habgaluskákat, megfordítjuk, felforraljuk, vaníliacukor, tojássárgás, porcukorral, evőkanállal, galuskákat, hozzáadjuk, hozzáadunk, elkeverjük, felhígítva, sárgájához, klasszikus, porcukrot, tojásokat, kiszedjük, oldaláról, Megvárjuk, keveréket, üvegtálba, galuskák, tojás, porcukor, csomag vaníliacukor,
|
|
|
|
|