Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Nektarinos rizshasáb recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 vaníliarúd
» 10 dkg kristálycukor
» 2 kisujjnyi citromhéj
» 8 dl tej
» só
» 20 dkg rizs
» másfél tasak, azaz 7,5 dl tömeghez való instant zselatin
» 4 nektarin
» 2+1 evőkanál citromlé
» 4 dl tejszín
» 8 dkg málna, vagy ribizlilekvár
» díszítéshez citromfűlevél
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, késheggyel kikaparjuk belőle a pépet, melyet a rúddal, valamint a cukorral és a megsikált citrom 2 ujjnyi héjával a tejhez adjuk,felforraljuk.
1 liter vizet 1 csipet sóval felforralunk, beleszórjuk a rizst, 3 percig főzzük, majd szűrőkanálban hideg vízzel leöblítjük és a lassú forrásban lévő tejhez adjuk.
Folyamatosan kevergetve, puhára, sűrű péppé főzzük.
A zselatint a csomagoláson olvasható módon felpuhítjuk, majd a forró rizshez adjuk, olvadásig kevergetjük benne, és hagyjuk kihűlni.
Kibélelünk folpackkal egy 1,2-1,4 űrtartalmú őzgerinc formát.
1 nektarint félreteszünk a díszítéshez, a többit meghámozzuk, apró kockára vágjuk, azonnal 2 evőkanál citromlébe forgatjuk ( hogy ne barnuljon meg ), és lecsepegtetjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a kihűlt rizsbe keverjük, hozzáadjuk a kockára vágott nektarint és az őzgerincformába simítjuk.
Legalább 6 órára behűtjük. 1 óra elteltével megdermed annyira, hogy visszahajthatjuk a tetejére a fólia széleket és az egészet becsomagoljuk.
Tálaláskor a rizshasábot hosszúkás tálra borítjuk.
Leemeljük róla a formát és a fóliát.
A félretett nektarint megmossuk, vékony gerezdekre vágjuk, beleforgatjuk a maradék 1 evőkanál citromlébe, lecsepegtetjük.
A piros gyümölcslekvárt felforrósítjuk, fém szitakanálon áttörjük, kissé hűlni hagyjuk és díszítjük vele a rizshasáb tetejét, amit még a nektarin szeletekkel és citromfű levéllel díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

A rizst azért tanácsos vízben előfőzni, hogy a benne lévő keményítő egy része "kioldódjon", így a főzés során jobban magába szívhatja majd a tejet és a cukrot, sokkal ízletesebb lesz!
Finom és gyors édesség !!!
0 komment 12 ember kedveli cila1
2012.02.10 19:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vaníliarudat hosszában, megsikált citrom, tejhez adjuk, lassú forrásban, csomagoláson olvasható, forró rizshez, többit meghámozzuk, tejszínt kemény, kihűlt rizsbe, kockára vágott, őzgerincformába simítjuk, fólia széleket, egészet becsomagoljuk, rizshasábot hosszúkás, félretett nektarint, piros gyümölcslekvárt, rizshasáb tetejét, nektarin szeletekkel, rizst azért, benne lévő, főzés során, visszahajthatjuk, őzgerincformába, gyümölcslekvárt, lecsepegtetjük, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, beleforgatjuk, ribizlilekvár, szűrőkanálban, becsomagoljuk, citromfűlevél, kristálycukor, felforraljuk, csomagoláson, félreteszünk, szitakanálon, Folyamatosan, vaníliarudat, felforralunk, meghámozzuk, díszítéshez, díszítéshez, rizshasábot, beleszórjuk, szeletekkel, felpuhítjuk, vaníliarúd, kristálycukor, kisujjnyi citromhéj, rizs, nektarin, evőkanál citromlé, tejszín, málna vagy ribizlilekvár, díszítéshez citromfűlevél,
Jansson megkísértése
0 komment 1 ember kedveli
Nyárson sült karaj
0 komment 3 ember kedveli
Mákos-almás süti
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges-sonkás aszpik
0 komment 5 ember kedveli
Szenegáli csirkemell
0 komment 12 ember kedveli
Palacsinta kefírrel
0 komment 9 ember kedveli
Profiterol
0 komment 3 ember kedveli
Gyümölcsös marcipán csoki köntösben
0 komment 5 ember kedveli
Kókuszos Túrógombóc
0 komment 4 ember kedveli
Málnás kocka sütés nélkül
0 komment 15 ember kedveli
Habos málnás palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Manci néni túrós pitéje
0 komment 13 ember kedveli
Göngyölt marhaszelet "viziverébbel"
0 komment 3 ember kedveli
Húsvéti vendégváró
0 komment 29 ember kedveli
Zellerkrémleves
1 komment 1 ember kedveli
Habos almás pite
1 komment 36 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.