Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vöröshagymát apróra vágom, lassú tűzön megfonnyasztom a zsíron, majd rászóroma pirospaprikát, megkeverem, s felengedem 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, beleteszem a kis kockákra vágott apróhúst, megsózom, s néhányszor megkeverve lassan zsírjára pírítom. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében majdnem puhára párolom, közben hozzáadom a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és köményt. Amikor a hús már majdnem puha, ismét zsírjára pírítom, hozzáadom a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pírítom, amíg a krumpli üvegesedni kezd. Ekkor hozzáadom a karikákra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s felöntöm 1,5-2,5 liter vízzel. Sózom, és addig főzöm míg a krumpli is megpuhul.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Friss kenyeret kínálok mellé.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
francesca
2014.05.30 15:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vöröshagymát apróra, hagyma zsírjára, pépszerűen finomra, krumpli üvegesedni, karikákra vágott, megfonnyasztom, pirospaprikát, paradicsommal, vöröshagymát, paradicsomot, pirospaprika, zöldpaprikát, evőkanálnyi, zöldpaprika, Gulyásleves, vöröshagyma, pépszerűen, megkeverem, felengedem, beleteszem, fokhagymát, megkeverve, paradicsom, üvegesedni, néhányszor, hozzáadom, burgonyát, hozzáadom, hozzáadva, rászóroma, karikákra, csipet, gerezd fokhagyma, paradicsom, vöröshagyma, burgonya, csipet bors, zsír, pirospaprika, zöldpaprika, marhahús,
|
|
|
|
|