Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A
füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk.
Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre
pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, ezután 1
evőkanál vizet ráöntve, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett
savanyú káposztát. Néhány percnyi pirítás után felöntjük szűk
egyliternyi vízzel. Beleszórjuk a Vegetát, a borsot, a zúzott
fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a citrom levet és
befedve felforraljuk. 20 percig főzzük. Közben a kolbász bőrét
lehúzzuk, és felkarikázzuk. A főzés félidejében beletesszük a levesbe.
Végül belekeverjük a fél dl vízzel és liszttel simára kevert tejfölt,
majd jól kiforraljuk. Csak akkor ízesítjük a citromlével, ha nem elég
savanyú. Csipet cukrot is belekeverünk, és forrón tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tehetünk bele egy cseresznyepaprikát is.
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
xamada
2011.12.31 11:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tűzről lehúzva, apróra vágott, citrom levet, kolbász bőrét, főzés félidejében, lecsöpögtetett, pirospaprikát, megtisztított, felkarikázzuk, belekeverünk, belekeverjük, Szilveszteri, belekeverjük, korhelyleves, felforraljuk, kiolvasztjuk, vöröshagymát, babérlevelet, citromlével, egyliternyi, félidejében, beletesszük, Beleszórjuk, kiforraljuk, babérlevél, kolozsvári, fokhagymát, hozzáadjuk, kávéskanál, hozzáadjuk, káposztát, savanyú káposzta, füstölt kolbász, kolozsvári szalonna, tejföl, babérlevél, evőkanál piros paprika, evőkanál vegeta, közepes hagyma, gerezd fokhagyma, citromlé, bors, kávéskanál cukor,
|
|
|
|
|