Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Fontos, hogy a sütő elérje a 165 C°. A tészta hozzávalóit rendesen összegyúrjuk.
Ezután kétfelé vágjuk, majd kisodorjuk.
20-25 perc alatt megsül.
Vaníliás krém esetében a tojás sárgákat válasszuk szét. Az1 liter tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor 1/2-t adjuk hozzá. Ezután feltesszük a gázra a megmaradt tejet, vaníliás cukrot vagy kikapart vanília rúd belsejét adunk hozzá. Ha ez kész, összekeverjük a botmixerrel az előbb elkészített masszával. Tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Ha kihűlt a krém helyezzük rá a habot. Majd rásimítjuk a mázat a tetejére.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
17 ember kedveli
|
dt26
2011.12.12 21:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütő elérje, tészta hozzávalóit, tojás sárgákat, megmaradt tejet, előbb elkészített, krém helyezzük, Tojásfehérjéből, összekeverjük, franciakrémes, kristálycukor, kritálycukor, összegyúrjuk, hozzávalóit, elkészített, botmixerrel, habtejszín, vanilíarúd, feltesszük, rásimítjuk, kisodorjuk, helyezzük, búzaliszt, masszával, készítünk, búzaliszt, tésztához, válasszuk, megmaradt, kikapart, sárgákat, belsejét, rendesen, tésztához búzaliszt, tojás, evőkanál ecet, tejföl, csipet, vaníliás krémhez, tojás, kristálycukor, búzaliszt, habhoz habtejszín, kritálycukor,
|
|
|
|
|