Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
a tojások szétválasztjuk
a tej 3/4 részét a vaníliával kislángon felfőzzük
a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva 3 kanál cukrot (a 7-ből)
galuskákat szaggatunk belőle és mindkét felére fordítva megfőzzük a forró tejben (a tejnek nem kell forrnia, mert a tojás már 6o fokon koagulál)
miután megfőttek, kb.1,5 perc kell 1 galuska fővésének, kiszedjük egy tálba, a tejet levesszük a tűzről
a tojássárgákat kikavarjuk a maradék cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a maradék tejet
belekavarjuk a felforrt tejbe, együtt forraljuk 2-3 percig
ezt ráöntjük a habgaluskákra, hideg helyre tesszük, hogy jól kihűljön
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Finom!
|
|
|
|
1 komment
|
7 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.20 13:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
nagyim |
2016.11.28. 06:26 (#1) |
|
|
Kedves aki ezt a receptet küldte eltévesztette a helyet, mert ekkora IQ-val nem itt kell jelentkezni. - KOAGULÁL - ÓH-ÓH nahát, lehet nem is tudja mit jelent csak véletlen írta ide? Egyszerü tiszta magyarság is megtenné KICSAPÓDIK - Nem hiszem, hogyha valaki nem tudja ennek a szónak az értelmét az buta, épp ezért az egyszerü tisztes emberek megérdemlik a tisztes szót. üdv. Mária |
| |
|
|
|
tojások szétválasztjuk, vaníliával kislángon, tojásfehérjéket kemény, forró tejben, tejet levesszük, tojássárgákat kikavarjuk, maradék cukorral, maradék tejet, felforrt tejbe, vaníliarudacska, tojásfehérjéket, szétválasztjuk, tojássárgákat, habgaluskákra, belekavarjuk, fokozatosan, kikavarjuk, galuskákat, vaníliával, szaggatunk, hozzáadjuk, fővésének, megfőzzük, kislángon, felfőzzük, kiszedjük, megfőttek, forraljuk, hozzáadva, levesszük, koagulál, vaníliás, ráöntjük, cukorral, kihűljön, tojás, cukor, tasak vaníliás cukor, vagy vaníliarudacska, liszt,
|
|
|
|
|