Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gumimaci recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4x25 g zselatin
» 3 csomag vanília cukor
» 17 evőkanál porcukor
» 2 evőkanál kakaó
» 6 db tojás
» 5 dl tejföl
» 2 dl málnaszörp
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. réteg: 3 tojást szétválasztunk. A sárgáját elkeverjük 1 vanília cukorral, és 5 evőkanál porcukorral.
Közben 1,5 dl vízben felforralunk 1 csomag (25 g) zselatint, és rögtön hozzákeverjük a sárgájához, majd a felvert fehérjék kemény habját is belekeverjük. Aztán egy tepsibe beleöntjük, és hűtőbe tesszük.
Amíg az ott megköt, addig csináljuk a 2. réteget.

2. réteg: ugyanaz, mint az első réteg csak a sárgájához még 2 evőkanál kakaót is keverünk. Ha elkészült ezt ráöntjük az előző rétegre, és hűtőbe tesszük.

3. réteg: az 5 dl tejfölhöz 7 evőkanál porcukrot, és a vanília cukrot hozzákeverjük.
Közben 1,5 dl vízben felforraljuk az 1 csomag zselatint, és hozzáöntjük a kikavart tejfölhöz.
Ráöntjük a barna rétegre és az egészet hűtőbe rakjuk.
Ez kicsit több idő alatt köt meg, mint az előző két réteg.

4. réteg: 2,5 dl vízben felforraljuk az 1 csomag zselatint, majd hozzáadjuk a 2 dl málnaszörpöt.
Ezt a réteget pedig ráöntjük a fehér rétegre óvatosan, és szintén hűtőbe tesszük.
Megjegyzés / tipp:

Ízlés szerint a 4. réteg ráöntés előtt lehet gyümölccsel díszíteni.
0 komment 18 ember kedveli kovacsagi
2012.02.29 21:53
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sárgáját elkeverjük, felvert fehérjék, tepsibe beleöntjük, első réteg, előző rétegre, vanília cukrot, kikavart tejfölhöz, barna rétegre, egészet hűtőbe, réteget pedig, fehér rétegre, szétválasztunk, hozzákeverjük, hozzákeverjük, felforralunk, felforraljuk, felforraljuk, málnaszörpöt, belekeverjük, porcukorral, hozzáöntjük, gyümölccsel, elkeverjük, sárgájához, sárgájához, málnaszörp, hozzáadjuk, beleöntjük, tejfölhöz, csináljuk, zselatint, zselatint, zselatint, elkészült, díszíteni, porcukrot, tejfölhöz, 4x25 zselatin, csomag vanília cukor, evőkanál porcukor, evőkanál kakaó, tojás, tejföl, málnaszörp,
Bögrés diós süti
0 komment 5 ember kedveli
SAJTSZÓSZOS TÉSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Bercike
0 komment 4 ember kedveli
Áfonyás-szedres muffin-az őszi- téli kedvenc sütink-
0 komment 7 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Croissant
0 komment 8 ember kedveli
Rakott palacsinta csabai módra
0 komment 1 ember kedveli
Cigánypecsenye.
0 komment 15 ember kedveli
Pörkölt - disznóból vagy marhából
0 komment 5 ember kedveli
francia mákos
0 komment 6 ember kedveli
Kókuszos keksztekercs...az unokáim kedvence...
11 komment 467 ember kedveli
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Sangria by Serenella... meleg nyári napra!
0 komment 1 ember kedveli
Gombás-paradicsomos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Az eredeti Bohém csemege.
1 komment 15 ember kedveli
Kolbászkrémes leveles tekercs
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.