Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gumimaci recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4x25 g zselatin
» 3 csomag vanília cukor
» 17 evőkanál porcukor
» 2 evőkanál kakaó
» 6 db tojás
» 5 dl tejföl
» 2 dl málnaszörp
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. réteg: 3 tojást szétválasztunk. A sárgáját elkeverjük 1 vanília cukorral, és 5 evőkanál porcukorral.
Közben 1,5 dl vízben felforralunk 1 csomag (25 g) zselatint, és rögtön hozzákeverjük a sárgájához, majd a felvert fehérjék kemény habját is belekeverjük. Aztán egy tepsibe beleöntjük, és hűtőbe tesszük.
Amíg az ott megköt, addig csináljuk a 2. réteget.

2. réteg: ugyanaz, mint az első réteg csak a sárgájához még 2 evőkanál kakaót is keverünk. Ha elkészült ezt ráöntjük az előző rétegre, és hűtőbe tesszük.

3. réteg: az 5 dl tejfölhöz 7 evőkanál porcukrot, és a vanília cukrot hozzákeverjük.
Közben 1,5 dl vízben felforraljuk az 1 csomag zselatint, és hozzáöntjük a kikavart tejfölhöz.
Ráöntjük a barna rétegre és az egészet hűtőbe rakjuk.
Ez kicsit több idő alatt köt meg, mint az előző két réteg.

4. réteg: 2,5 dl vízben felforraljuk az 1 csomag zselatint, majd hozzáadjuk a 2 dl málnaszörpöt.
Ezt a réteget pedig ráöntjük a fehér rétegre óvatosan, és szintén hűtőbe tesszük.
Megjegyzés / tipp:

Ízlés szerint a 4. réteg ráöntés előtt lehet gyümölccsel díszíteni.
0 komment 18 ember kedveli kovacsagi
2012.02.29 21:53
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sárgáját elkeverjük, felvert fehérjék, tepsibe beleöntjük, első réteg, előző rétegre, vanília cukrot, kikavart tejfölhöz, barna rétegre, egészet hűtőbe, réteget pedig, fehér rétegre, szétválasztunk, hozzákeverjük, hozzákeverjük, felforralunk, felforraljuk, felforraljuk, málnaszörpöt, belekeverjük, porcukorral, hozzáöntjük, gyümölccsel, elkeverjük, sárgájához, sárgájához, málnaszörp, hozzáadjuk, beleöntjük, tejfölhöz, csináljuk, zselatint, zselatint, zselatint, elkészült, díszíteni, porcukrot, tejfölhöz, 4x25 zselatin, csomag vanília cukor, evőkanál porcukor, evőkanál kakaó, tojás, tejföl, málnaszörp,
Fehérboros almaleves.
0 komment 2 ember kedveli
Egyszerű krumplis tészta
0 komment 6 ember kedveli
Padlizsán-krém
2 komment 8 ember kedveli
Mézes-mákos süti
0 komment 3 ember kedveli
Lencsekrémleves füstölt sajt kockákkal
0 komment 2 ember kedveli
Töltött pizza
1 komment 9 ember kedveli
Eperhab
0 komment 4 ember kedveli
Rizses csokigolyó
0 komment 5 ember kedveli
Karácsonyi forralt bor
0 komment 2 ember kedveli
Parasztreggeli kicsit másként
1 komment 10 ember kedveli
Ciprusi csirkecomb
0 komment 3 ember kedveli
Villámgyors túrótorta
0 komment 4 ember kedveli
Bőség tepsi
0 komment 13 ember kedveli
Baconös rakott karfiol
0 komment 3 ember kedveli
Szőlő-szelet
0 komment 4 ember kedveli
Mákos palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.