Fogás: ital, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az alábbi recept több év tapasztalata során finomodott. Az így készült bodzaszörp sokáig eláll, és kb. 1:10 arányban hígítandó fogyasztás előtt.
1 liter vízbe kb. 20virág kell.
Ráöntöttem 1 kg cukrot, kb. 10g citromsavat, meg 5g aszkorbin savat (C vitamin! - enélkül egy idő után zavarossá válik a szörp).
5 napig állt így ez a keverék, naponta egyszer megkevergettem a leülepedett cukrot.
Lemerítettem a virágokat, ezután már csak palackozás volt hátra. A szűrést a nagyon sűrű kis teás szűrővel csináltam.
Színültig töltöttem a műanyag ásványvizes palackokat, és a tetejükre szalicilt szórtam, majd összenyomtam úgy a palackot, hogy a szörp szintje majdnem kicsordult, így csavartam rá a kupakot.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A nyári melegben a legjobb hűsítő ital...
|
|
|
|
1 komment
|
47 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.05 19:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
vzsuzsa64 |
2012.01.06. 09:23 (#1) |
|
 |
Bármit csinálok nem teszek bele szalicilt,anélkül is tökéletes a szörp vagy bármi más. |
| |
|
|
|
alábbi recept, leülepedett cukrot, nagyon sűrű, műanyag ásványvizes, tetejükre szalicilt, szörp szintje, nyári melegben, legjobb hűsítő, megkevergettem, Lemerítettem, tapasztalata, összenyomtam, aszkorbinsav, leülepedett, citromsavat, ásványvizes, citromsavat, Ráöntöttem, palackozás, palackokat, fogyasztás, bodzaszörp, finomodott, Bodzaszörp, kicsordult, bodzavirág, Színültig, csináltam, aszkorbin, virágokat, csavartam, zavarossá, hígítandó, szalicilt, bodzavirág, cukor, aszkorbinsav, szalicil,
|
|
|
|
|