Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A meghámozott és felszeletelt céklát puhára főzzük kis vízzel és
a két narancs levével. Langyosra hűteni... majd pürésíteni kell.
- A langyos tejbe kis cukor és felfuttatjuk az élesztőt.
- Egy tálba a liszt + só + porcukor + tojássárga + olvasztott vaj > és bele a felfuttatott élesztő és a céklapüré... >>> jól összekeverve puha tészta lesz belőle. kb. 20 percig kézzel hólyagosra verni... >>> vagy neki a robotgépet... Majd langyos helyen a duplájára keleszteni.
- Lisztezett deszkán, kézzel ujjnyi vastagra kinyújtani... és kiszaggatni, majd ismételten fél órát pihentetni...
-Forró olajban szalagosra kisütni...
- Porcukorral kínálni....
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
- A pürésítésnél mély tálat kell használni, különben minden céklaszínű lesz a környéken...
- én kézzel dagasztottam...de a gép gyorsabb...
- kicsire, vagy közepes nagyságúra célszerű szaggatni
- sütéskor bő olaj kell, és könnyen lebarnul...
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szidnifox
2012.02.18 20:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
langyos tejbe, felfuttatott élesztő, duplájára keleszteni, pürésítésnél mély, felfuttatott, összekeverve, pürésítésnél, felfuttatjuk, felszeletelt, dagasztottam, meghámozott, Porcukorral, kiszaggatni, pürésíteni, hólyagosra, tojássárga, nagyságúra, Lisztezett, szalagosra, céklaszínű, pihentetni, ismételten, keleszteni, kinyújtani, robotgépet, olvasztott, olvasztott, szaggatni, Langyosra, duplájára, liszt, élesztő, porcukor, olvasztott, tojás sárgája, cékla közepes, narancs leve, csipet, céklalé, olaj sütéshez,
|
|
|
|
|