Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az újhagymát felkarikázzuk. A vaj 2/3-ad részében egy csipet sóval lepirítjuk. Hozzáadjuk az átválogatott, megmosott rizst, amit aztán üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a felszeletelt rókagombát, összeforgatjuk vele. Ízesítjük sóval, törött borssal. Beleöntjük a fehérbort és hagyjuk, hogy a párolás során a rizs teljesen magába szívja, ezután késhegynyi sáfrányt adunk hozzá, apránként adagolva felöntjük a csontlével és készre pároljuk.Tálalás előtt hozzákeverjük a maradék vajat, majd forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sáfrányt csak módjával használjunk, mert nagyon intenzív íz és színanyagokat tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.07.11 11:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
újhagymát felkarikázzuk, csipet sóval, felszeletelt rókagombát, párolás során, rizs teljesen, maradék vajat, összeforgatjuk, színanyagokat, hozzákeverjük, felkarikázzuk, átválogatott, felszeletelt, használjunk, rókagombás, lepirítjuk, Hozzáadjuk, Beleöntjük, rókagombát, késhegynyi, Hozzáadjuk, csontlével, újhagymát, megmosott, Ízesítjük, Sáfrányos, fehérbort, apránként, felöntjük, tartalmaz, rókagomba, megszórva, módjával, rizs, sárga rókagomba, csontlé, fehérbor, újhagyma, reszelt sajt, sáfrány, törött bors,
|
|
|
|
|
Fasírt
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
|
|
|
|
|