Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pástétomos kosárkák recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A kosárkákhoz:
» 25 dkg főtt ,áttört burgonya
» 25 dkg liszt
» 25 dkg margarin
» 1 teáskanál
» reszelt sajt
» A tojás pástétomhoz:
» 2-3 keményre főtt tojás
» csemege uborka
» majonéz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk,áttörjük.A lisztel a sóval és a margarinnal összegyúrjuk.Félujjnyi vastagra nyújtjuk,nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a három karikát úgy helyezzük egymásra,hogy az alsó egészben marad, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.reszelt sajttal megszórjuk és kivajazott tepsiben sütjük.8 darab kosárka lesz belőle.A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki,reszelt sajttal megszórjuk.Ez lesz a kosárkák fedele.Ebből is 8 db lett.Száraz hűvös helyen hetekig eltartható.Tölthetjük bármilyen pástétommal.A tojás pástétomhoz a 2-3 keményre főzött tojást és egy kisebb csemege uborkát apró kockákra vágunk,elkeverjük a majonézmártással,a kosárkákba töltjük.A kis fedeleket rátesszük.Aki szereti tehet a tetejére egy darabka olajbogyót ,vagy egy karika uborkát.
Megjegyzés / tipp:

Könnyű vacsora,vendégváró.
0 komment 6 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.24 21:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
margarinnal összegyúrjuk, három karikát, alsó egészben, kisebb formával, leeső részekből, kosárkák fedele, tojás pástétomhoz, kisebb csemege, kosárkákba töltjük, darabka olajbogyót, karika uborkát, majonézmártással, fánkszaggatóval, megtisztítjuk, összegyúrjuk, szaggatóval, pástétomhoz, pástétomhoz, pástétommal, margarinnal, kosárkákhoz, megszórjuk, vendégváró, kosárkákba, elkeverjük, Tölthetjük, eltartható, olajbogyót, korongokat, Pástétomos, megszórjuk, kivajazott, Félujjnyi, burgonyát, fedeleket, bármilyen, helyezzük, kosárkákhoz, főtt áttört burgonya, liszt, margarin, teáskanál, reszelt sajt, tojás pástétomhoz, keményre főtt tojás, csemege uborka, majonéz,
Gombával töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Pékkifli
0 komment 8 ember kedveli
Abbahagyhatatlan csirke
1 komment 24 ember kedveli
Töpörtyűs ínyenckrém
1 komment 18 ember kedveli
Sonkás-sajtos tekercs
0 komment 5 ember kedveli
Torta della nonna
1 komment 4 ember kedveli
Guinness torta
1 komment 2 ember kedveli
Bolgár muszaka !
0 komment 8 ember kedveli
Tejszínes kukoricakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Erdélyi gulyásleves
2 komment 6 ember kedveli
Töltött csirkemell
0 komment 9 ember kedveli
Mézes-mustáros sertéskaraj
0 komment 1 ember kedveli
Mákos zserbó
0 komment 11 ember kedveli
Tárkonyos pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
Diós, mákos beigli
6 komment 231 ember kedveli
Kekszes kókusztekercs
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.