Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pástétomos kosárkák recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A kosárkákhoz:
» 25 dkg főtt ,áttört burgonya
» 25 dkg liszt
» 25 dkg margarin
» 1 teáskanál
» reszelt sajt
» A tojás pástétomhoz:
» 2-3 keményre főtt tojás
» csemege uborka
» majonéz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk,áttörjük.A lisztel a sóval és a margarinnal összegyúrjuk.Félujjnyi vastagra nyújtjuk,nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk és a három karikát úgy helyezzük egymásra,hogy az alsó egészben marad, a két felső közepét pedig egy kisebb formával kiszúrjuk.reszelt sajttal megszórjuk és kivajazott tepsiben sütjük.8 darab kosárka lesz belőle.A leeső részekből kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki,reszelt sajttal megszórjuk.Ez lesz a kosárkák fedele.Ebből is 8 db lett.Száraz hűvös helyen hetekig eltartható.Tölthetjük bármilyen pástétommal.A tojás pástétomhoz a 2-3 keményre főzött tojást és egy kisebb csemege uborkát apró kockákra vágunk,elkeverjük a majonézmártással,a kosárkákba töltjük.A kis fedeleket rátesszük.Aki szereti tehet a tetejére egy darabka olajbogyót ,vagy egy karika uborkát.
Megjegyzés / tipp:

Könnyű vacsora,vendégváró.
0 komment 6 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.24 21:04
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
margarinnal összegyúrjuk, három karikát, alsó egészben, kisebb formával, leeső részekből, kosárkák fedele, tojás pástétomhoz, kisebb csemege, kosárkákba töltjük, darabka olajbogyót, karika uborkát, majonézmártással, fánkszaggatóval, megtisztítjuk, összegyúrjuk, szaggatóval, pástétomhoz, pástétomhoz, pástétommal, margarinnal, kosárkákhoz, megszórjuk, vendégváró, kosárkákba, elkeverjük, Tölthetjük, eltartható, olajbogyót, korongokat, Pástétomos, megszórjuk, kivajazott, Félujjnyi, burgonyát, fedeleket, bármilyen, helyezzük, kosárkákhoz, főtt áttört burgonya, liszt, margarin, teáskanál, reszelt sajt, tojás pástétomhoz, keményre főtt tojás, csemege uborka, majonéz,
Sajtos eperlevél
0 komment 4 ember kedveli
Almás fánk lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Szegény ember leveskéje
0 komment 4 ember kedveli
Húsos nudli
0 komment 4 ember kedveli
Töltött gombafejek-saláta ágyon.
0 komment 1 ember kedveli
Lazac steak
0 komment 3 ember kedveli
Gyümölcsös Szerelmi Bájital
0 komment 3 ember kedveli
Havas tátra -krémes-
1 komment 3 ember kedveli
Gyümölcsös kekszes recept
0 komment 6 ember kedveli
Nutellás félhold!
0 komment 7 ember kedveli
Francia hagymaleves barna sörrel
1 komment 3 ember kedveli
Lencseleves gyerekeknek
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos brokkolikrémleves
0 komment 6 ember kedveli
Marcipánmassza - Házilag
0 komment 18 ember kedveli
Diós-banános piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Narancsos madártej
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.