Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet kétszeresére hígítjuk, reszelt citromhéjjal és cukorral ízesítve felforraljuk. A megmosott és az apró kockára vágott aszalt barackot beleszórjuk és folyamatosan kevergetve puhára főzzük.
A tűzről lehúzva belekeverjük az előzőleg beáztatott zselatint, és hűlni hagyjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbár vert tejszínt, és a rizses masszát egy nagyobb vagy több kisebb, hideg vízzel kiöblített formába simítjuk.
Lefedjük, és a hűtőszekrényben legalább 2 órán át dermesztjük. Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a tejberizst tálra borítjuk. Kókuszreszelékkel, aszalt gyümölcsökkel és tortadarával díszítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sok gyerek kedvence a tejberizs, hát még ha hóember formát ölt. A kedves kis figurának öltözött finomságnak senki sem tud majd ellenállni.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 04:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet kétszeresére, apró kockára, tűzről lehúzva, előzőleg beáztatott, kemény habbár, rizses masszát, nagyobb vagy, hűtőszekrényben legalább, pillanatra forró, tejberizst tálra, hűtőszekrényben, kókuszreszelék, beleforgatjuk, gyümölcsökkel, kétszeresére, folyamatosan, belekeverjük, tortadarával, citromhéjjal, felforraljuk, tejberizsből, dermesztjük, beleszórjuk, finomságnak, sárgabarack, Tálaláskor, tejberizst, kiöblített, beáztatott, kevergetve, ellenállni, pillanatra, tortadara, tejberizs, zselatint, citromhéj, rizs, cukor, kiskanál reszelt citromhéj, kókuszreszelék, zselatin, tortadara,
|
|
|
|
|