Fogás: desszert, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztát összegyúrom , majd fél órára a hűtőbe teszem fóliába csomagolva.
Ezután kb: fél cm vastagra kinyújtom és köröket szaggatok ki belőle.
A tészta 1 / 3- da marad teljes kör a többit pedig középen is kiszaggatom, ez lesz a kosárka pereme.
külön - külön kisütöm mindet,180 fokon 8-10 perc alatt.
Hagyom kihűlni, addig elkészítem a krémet hozzá.
A krémhez tejszínt keményre felverem és hozzákeverem az összetört gesztenyét, jól összedolgozom az egészet.
összeállítása:
egy tele korongot teszek alulra,a " peremeket " kevés krémmel összeragasztom.
Ezután a maradék krémet csillagcsöves nyomózsákból a " kosárba " elosztom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A korongok nagysága tetszőleges , mindenki akkorát csinál , amekkorát gondol.
De szerintem a kisebb jobban mutat, és könnyebb is fogyasztani.
A szilveszteri buliban falatnyi nassolni valónak nagyon jó.
Egy nappal korábban is el lehet készíteni, fém dobozba rakva , éjszakára hideg helyen tárolva még puhább is lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
1 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2013.01.01 21:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
zsukra |
2013.01.03. 12:27 (#1) |
|
 |
finom lehet és gusztusos
|
| |
|
|
|
tésztát összegyúrom, hűtőbe teszem, többit pedig, kosárka pereme, krémet hozzá, összetört gesztenyét, tele korongot, maradék krémet, korongok nagysága, kisebb jobban, szilveszteri buliban, nappal korábban, Gesztenyekrémes, összeragasztom, geszetenyepüré, összeállítása, csillagcsöves, összedolgozom, szilveszteri, hozzákeverem, nyomózsákból, összegyúrom, tetszőleges, kiszaggatom, fogyasztani, csomagolva, elkészítem, gesztenyét, amekkorát, összetört, kinyújtom, készíteni, éjszakára, szaggatok, peremeket, szerintem, vastagra, korongot, puha, csomag sütőpor, cukor, krémhez, tejszín, geszetenyepüré,
|
|
|
|
|