Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a zsírban pároljuk. Félretesszük hűlni és hozzákeverjük a tepertőkrémet.
A lisztet összekeverjük a tejjel felfuttatott élesztővel, a tojással, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Az egészet összegyúrjuk közepesen keményre és 30 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a hagymás tepertővel. A tésztát 3-szor hajtogatjuk, (a sorrend mindig ugyanaz legyen), és a hajtogatások között pihentetjük 20 percig. A 3. pihentetés után a tésztát 3 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval.
Tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással. Előmelegített sütőben megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon kiadós.
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.11 21:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vöröshagymát apró, zsírban pároljuk, lisztet összekeverjük, tejjel felfuttatott, zúzott fokhagymával, egészet összegyúrjuk, megkelt tésztát, hagymás tepertővel, tésztát 3-szor, sorrend mindig, hajtogatások között, hozzákeverjük, összekeverjük, tepertőkrémet, Előmelegített, Félretesszük, felfuttatott, hajtogatások, kiszaggatjuk, vastagságúra, vöröshagymát, összegyúrjuk, fokhagymával, töltelékhez, vöröshagyma, tepertőkrém, pihentetjük, bevagdossuk, hajtogatjuk, pihentetjük, élesztővel, finomliszt, pihentetés, tepertővel, lisztezett, kinyújtjuk, megkenjük, finomliszt, élesztő, teáskanál cukor, tojás, tejföl, gerezd fokhagyma, bors, töltelékhez, darált tepertő tepertőkrém, vöröshagyma, evőkanál zsír, bors, tetejére, tojás,
|
|
|
|
|