Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztből, a sütőporból, a mandulából a cukorból, a sóból és a tojásból sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és 1 óra hosszat hideg helyen pihentetjük. A tésztát két fólia között a sütőforma méretére nyújtjuk, kibéleljük vele a formát úgy, hogy az oldalán is tészta legyen. Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25 percig sütjük. Kiolvasztjuk a málnát, összekeverjük a joghurtot, a cukrot, a sót, a citromhéjat, a citromlevet és a pálinkát. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, lecsöpögtetjük, kis tűzön feloldjuk és a joghurtmasszához adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is óvatosan hozzákeverjük. A málna kétharmad részét a tésztára terítjük és rákenjük a joghurtkrémet. A torta tetejét a maradék málnával díszítjük. A málnaléből és a tortazselé porból mázat készítünk és bevonjuk vele a tortát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
feviroza
2015.06.26 10:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásból sima, sütőforma méretére, zselatint hideg, joghurtmasszához adjuk, tejszínt kemény, málna kétharmad, tésztára terítjük, torta tetejét, maradék málnával, tortazselé porból, joghurtmasszához, lecsöpögtetjük, Előmelegített, hozzákeverjük, joghurtkrémet, összekeverjük, Kiolvasztjuk, citromhéjat, fagyasztott, citromlevet, csomagoljuk, pihentetjük, habtejszín, tortazselé, sütőporból, málnaléből, Gyümölcsös, tortazselé, mandulából, kibéleljük, teáskanál, sütőforma, joghurtot, kétharmad, zselatint, formálunk, szelethez, Rama margarin, liszt, darált mandula, teáskanál sütőpor, cukor, csipet, tojás, fagyasztott málna, joghurt, cukor, csipet, teáskanál reszelt citromlé, citromlé, evőkanál pálinkavagy aroma, fehér zselatin, habtejszín, málnalé, csomag tortazselé,
|
|
|
|
|