Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos csokis keksz recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» Mázhoz :
» 15 dkg porcukor
» 1 tojásfehérje
» 10 dkg étcsokoládé
» 1 evőkanál narancslé
» tésztához:
» 1 narancs reszelt héja
» késhegynyi
» 12,5 dkg porcukor
» 1 tojás
» 1 kiskanál Sütőpor
» 25 dkg finomliszt
» 10 dkg étcsokoládé
» 12,5 dkg margarin
» formáláshoz:
» finom liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csokoládét finomra reszeljük (az is jó, ha diódarálóval megdaráljuk). A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a Ramával elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a reszelt narancshéjjal, a reszelt csokoládéval és a tojással összegyúrjuk.Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután meglisztezett gyúrólapon (lehet 2 sütőpapírlap között is) fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Kb. 5 cm-es, tetszőleges formákkal kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, de nem túl közel egymáshoz, mert egy kicsit megnőnek sütés közben.A leeső részeket újra összedolgozzuk és kiszaggatjuk, így semi sem vész kárba. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűlnek. A mázhoz a porcukrot, a narancslevet és a tojásfehérjét simára, krémszerűre keverjük. A csokoládét felolvasztjuk. A kihűlt kekszet a narancsos mázba mártjuk úgy, hogy a tetejüket bevonja, és visszarakjuk a sütőpapírra. Amikor 3-4 darabbal megvagyunk, pár csepp csokoládét pöttyözünk, vagy csurgatunk a tetejére, amit fogvájóval megcifrázunk, azaz 3-4 alkalommal átlósan, más-más irányban áthúzzuk a fogvájót rajta. Miután a máz gyorsan szárad, így részletenként kell vele dolgozni.Amikor a fele keksz kész, változtatunk a sorrenden: a kekszet a csokoládéba mártjuk, a fehér mázból pöttyözünk, vagy csurgatunk rá, és ezt húzzuk el fogvájóval.
Megjegyzés / tipp:

Ha megszáradt, jól záródó fémdobozban, sütőpapírral rétegezve, száraz helyen 3-4 hétig eltartható.
0 komment 3 ember kedveli yukiii96
2013.03.22 14:13
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csokoládét finomra, sóval összeforgatjuk, reszelt narancshéjjal, reszelt csokoládéval, tojással összegyúrjuk, hűtőbe tesszük, kicsit megnőnek, leeső részeket, tojásfehérjét simára, csokoládét felolvasztjuk, kihűlt kekszet, narancsos mázba, tetejüket bevonja, fogvájót rajta, fele keksz, csokoládéba mártjuk, fehér mázból, összedolgozzuk, összeforgatjuk, Előmelegített, narancshéjjal, tojásfehérjét, meglisztezett, sorakoztatjuk, részletenként, felolvasztjuk, csokoládéval, összegyúrjuk, diódarálóval, elmorzsoljuk, visszarakjuk, megcifrázunk, sütőpapírlap, sütőpapírral, változtatunk, kiszaggatjuk, sütőpapírral, tojásfehérje, narancslevet, megdaráljuk, fémdobozban, sütőpapírra, krémszerűre, Mázhoz, porcukor, tojásfehérje, étcsokoládé, evőkanál narancslé, tésztához, narancs reszelt héja, késhegynyi, porcukor, tojás, kiskanál Sütőpor, finomliszt, étcsokoládé, margarin, formáláshoz, finom liszt,
Barackos kiflifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Mézes-mustáros sertéskaraj
0 komment 1 ember kedveli
Csirkés csavart, ahogy a fiam szereti (Margitanya módra::)
2 komment 93 ember kedveli
Zsírégető Áfonyás Álom
0 komment 4 ember kedveli
Tejfölös Csodabogár
0 komment 9 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 3 ember kedveli
Májkrémes melegszendvics
0 komment 2 ember kedveli
Házi sörperec
0 komment 5 ember kedveli
Csírkecomb sajttal és sonkával tőltve
0 komment 7 ember kedveli
Krumplis pogácsa
2 komment 12 ember kedveli
Étcsokoládés-torta
0 komment 2 ember kedveli
Clafoutis
0 komment 5 ember kedveli
Epres tiramisu
0 komment 2 ember kedveli
göngyölt császárszalonna
0 komment 3 ember kedveli
Túrótorta-gyümölcskocsonyával...
0 komment 9 ember kedveli
Csikós tokány
0 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.