Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csokoládét finomra reszeljük (az is jó, ha diódarálóval megdaráljuk). A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a Ramával elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a reszelt narancshéjjal, a reszelt csokoládéval és a tojással összegyúrjuk.Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezután meglisztezett gyúrólapon (lehet 2 sütőpapírlap között is) fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Kb. 5 cm-es, tetszőleges formákkal kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, de nem túl közel egymáshoz, mert egy kicsit megnőnek sütés közben.A leeső részeket újra összedolgozzuk és kiszaggatjuk, így semi sem vész kárba. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűlnek. A mázhoz a porcukrot, a narancslevet és a tojásfehérjét simára, krémszerűre keverjük. A csokoládét felolvasztjuk. A kihűlt kekszet a narancsos mázba mártjuk úgy, hogy a tetejüket bevonja, és visszarakjuk a sütőpapírra. Amikor 3-4 darabbal megvagyunk, pár csepp csokoládét pöttyözünk, vagy csurgatunk a tetejére, amit fogvájóval megcifrázunk, azaz 3-4 alkalommal átlósan, más-más irányban áthúzzuk a fogvájót rajta. Miután a máz gyorsan szárad, így részletenként kell vele dolgozni.Amikor a fele keksz kész, változtatunk a sorrenden: a kekszet a csokoládéba mártjuk, a fehér mázból pöttyözünk, vagy csurgatunk rá, és ezt húzzuk el fogvájóval.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha megszáradt, jól záródó fémdobozban, sütőpapírral rétegezve, száraz helyen 3-4 hétig eltartható.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
yukiii96
2013.03.22 14:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csokoládét finomra, sóval összeforgatjuk, reszelt narancshéjjal, reszelt csokoládéval, tojással összegyúrjuk, hűtőbe tesszük, kicsit megnőnek, leeső részeket, tojásfehérjét simára, csokoládét felolvasztjuk, kihűlt kekszet, narancsos mázba, tetejüket bevonja, fogvájót rajta, fele keksz, csokoládéba mártjuk, fehér mázból, összedolgozzuk, összeforgatjuk, Előmelegített, narancshéjjal, tojásfehérjét, meglisztezett, sorakoztatjuk, részletenként, felolvasztjuk, csokoládéval, összegyúrjuk, diódarálóval, elmorzsoljuk, visszarakjuk, megcifrázunk, sütőpapírlap, sütőpapírral, változtatunk, kiszaggatjuk, sütőpapírral, tojásfehérje, narancslevet, megdaráljuk, fémdobozban, sütőpapírra, krémszerűre, Mázhoz, porcukor, tojásfehérje, étcsokoládé, evőkanál narancslé, tésztához, narancs reszelt héja, késhegynyi, porcukor, tojás, kiskanál Sütőpor, finomliszt, étcsokoládé, margarin, formáláshoz, finom liszt,
|
|
|
|
|