Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromos fokhagymakrémleves... recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 fej fokhagyma
» 1 kis fej vöröshagyma
» 1 citrom
» fél zöld citrom
» 7 dkg fenyőmag vagy héj nélküli mandula
» chilipaprika
» 1 dl fehérbor
» 1 l zöldségleves
» 1 dl tejszín
» 1 mokkáskanál kurkuma
» koriander
» só
» őrölt bors
» 12 kis rák (fagyasztott vagy konzerv is lehet).
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A sárga és a zöld citromot vékonyan meghámozzuk, levüket kipréseljük. A fele fenyőmagot vagy mandulát egy forró serpenyőben, zsír nélkül világosbarnára pirítjuk. A chilipaprikát félbehasítjuk, ereit, magját kivágjuk és felaprítjuk. A fokhagymát, a vöröshagymát, a maradék fenyőmagot, a chilipaprikát az olívaolajon megfuttatjuk. A fehérborral felöntjük, és felforraljuk. Ekkor kerül bele a zöldségleves, 2 evőkanál citromlé és a citromok héjának fele, majd bő 10 percig forraljuk. Ezután a levest átszűrjük, a kurkumával fűszerezzük, a zöld citrom héját is beledobjuk, a tejszínt és a citrom levét beleöntjük.
Megjegyzés / tipp:

Különlegessé tehetjük ha a forró levesben átmelegített rákokat a tányérokban szétosztjuk, a levest rámerjük, majd a maradék fenyőmaggal és korianderrel megszórva tálaljuk.
0 komment 6 ember kedveli szelidszeder
2011.12.26 05:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vöröshagymát megtisztítjuk, gerezdeket kisebb, hagymát felkarikázzuk, zöld citromot, fele fenyőmagot, forró serpenyőben, chilipaprikát félbehasítjuk, maradék fenyőmagot, olívaolajon megfuttatjuk, fehérborral felöntjük, citromok héjának, levest átszűrjük, kurkumával fűszerezzük, zöld citrom, citrom levét, forró levesben, tányérokban szétosztjuk, levest rámerjük, maradék fenyőmaggal, világosbarnára, chilipaprikát, megtisztítjuk, felkarikázzuk, chilipaprikát, félbehasítjuk, megfuttatjuk, átmelegített, zöldségleves, vöröshagymát, zöldségleves, Különlegessé, felforraljuk, chilipaprika, vöröshagymát, korianderrel, felaprítjuk, meghámozzuk, fenyőmaggal, vöröshagyma, kipréseljük, fagyasztott, mokkáskanál, serpenyőben, olívaolajon, tányérokban, fokhagyma, vöröshagyma, citrom, zöld citrom, chilipaprika, fehérbor, zöldségleves, tejszín, mokkáskanál kurkuma, koriander, őrölt bors,
Pöfeteg keksz
0 komment 3 ember kedveli
Töltike-
1 komment 18 ember kedveli
Gőzgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Habcsók
1 komment 20 ember kedveli
Lecsós palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Isteni Amerikai Krémes
15 komment 444 ember kedveli
Kolbászos burgonya leves
0 komment 2 ember kedveli
Fokhagymás sertéssült zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Sajtkrémes pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Zöldséges rakott csirke
0 komment 3 ember kedveli
Borsos tokány !
0 komment 7 ember kedveli
Zöldborsós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Padlizsándip
0 komment 2 ember kedveli
Főtt tojásból egérke
2 komment 12 ember kedveli
csilis bab "anyuci" módra -ezt szokta a fiam mondani ha én találom ki az ételt.
1 komment 11 ember kedveli
Chilis tarja sült hagymával
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.