Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A sárga és a zöld citromot vékonyan meghámozzuk, levüket kipréseljük. A fele fenyőmagot vagy mandulát egy forró serpenyőben, zsír nélkül világosbarnára pirítjuk. A chilipaprikát félbehasítjuk, ereit, magját kivágjuk és felaprítjuk. A fokhagymát, a vöröshagymát, a maradék fenyőmagot, a chilipaprikát az olívaolajon megfuttatjuk. A fehérborral felöntjük, és felforraljuk. Ekkor kerül bele a zöldségleves, 2 evőkanál citromlé és a citromok héjának fele, majd bő 10 percig forraljuk. Ezután a levest átszűrjük, a kurkumával fűszerezzük, a zöld citrom héját is beledobjuk, a tejszínt és a citrom levét beleöntjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Különlegessé tehetjük ha a forró levesben átmelegített rákokat a tányérokban szétosztjuk, a levest rámerjük, majd a maradék fenyőmaggal és korianderrel megszórva tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 05:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vöröshagymát megtisztítjuk, gerezdeket kisebb, hagymát felkarikázzuk, zöld citromot, fele fenyőmagot, forró serpenyőben, chilipaprikát félbehasítjuk, maradék fenyőmagot, olívaolajon megfuttatjuk, fehérborral felöntjük, citromok héjának, levest átszűrjük, kurkumával fűszerezzük, zöld citrom, citrom levét, forró levesben, tányérokban szétosztjuk, levest rámerjük, maradék fenyőmaggal, világosbarnára, chilipaprikát, megtisztítjuk, felkarikázzuk, chilipaprikát, félbehasítjuk, megfuttatjuk, átmelegített, zöldségleves, vöröshagymát, zöldségleves, Különlegessé, felforraljuk, chilipaprika, vöröshagymát, korianderrel, felaprítjuk, meghámozzuk, fenyőmaggal, vöröshagyma, kipréseljük, fagyasztott, mokkáskanál, serpenyőben, olívaolajon, tányérokban, fokhagyma, vöröshagyma, citrom, zöld citrom, chilipaprika, fehérbor, zöldségleves, tejszín, mokkáskanál kurkuma, koriander, őrölt bors,
|
|
|
|
|