Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Citromos fokhagymakrémleves... recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 fej fokhagyma
» 1 kis fej vöröshagyma
» 1 citrom
» fél zöld citrom
» 7 dkg fenyőmag vagy héj nélküli mandula
» chilipaprika
» 1 dl fehérbor
» 1 l zöldségleves
» 1 dl tejszín
» 1 mokkáskanál kurkuma
» koriander
» só
» őrölt bors
» 12 kis rák (fagyasztott vagy konzerv is lehet).
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A sárga és a zöld citromot vékonyan meghámozzuk, levüket kipréseljük. A fele fenyőmagot vagy mandulát egy forró serpenyőben, zsír nélkül világosbarnára pirítjuk. A chilipaprikát félbehasítjuk, ereit, magját kivágjuk és felaprítjuk. A fokhagymát, a vöröshagymát, a maradék fenyőmagot, a chilipaprikát az olívaolajon megfuttatjuk. A fehérborral felöntjük, és felforraljuk. Ekkor kerül bele a zöldségleves, 2 evőkanál citromlé és a citromok héjának fele, majd bő 10 percig forraljuk. Ezután a levest átszűrjük, a kurkumával fűszerezzük, a zöld citrom héját is beledobjuk, a tejszínt és a citrom levét beleöntjük.
Megjegyzés / tipp:

Különlegessé tehetjük ha a forró levesben átmelegített rákokat a tányérokban szétosztjuk, a levest rámerjük, majd a maradék fenyőmaggal és korianderrel megszórva tálaljuk.
0 komment 6 ember kedveli szelidszeder
2011.12.26 05:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vöröshagymát megtisztítjuk, gerezdeket kisebb, hagymát felkarikázzuk, zöld citromot, fele fenyőmagot, forró serpenyőben, chilipaprikát félbehasítjuk, maradék fenyőmagot, olívaolajon megfuttatjuk, fehérborral felöntjük, citromok héjának, levest átszűrjük, kurkumával fűszerezzük, zöld citrom, citrom levét, forró levesben, tányérokban szétosztjuk, levest rámerjük, maradék fenyőmaggal, világosbarnára, chilipaprikát, megtisztítjuk, felkarikázzuk, chilipaprikát, félbehasítjuk, megfuttatjuk, átmelegített, zöldségleves, vöröshagymát, zöldségleves, Különlegessé, felforraljuk, chilipaprika, vöröshagymát, korianderrel, felaprítjuk, meghámozzuk, fenyőmaggal, vöröshagyma, kipréseljük, fagyasztott, mokkáskanál, serpenyőben, olívaolajon, tányérokban, fokhagyma, vöröshagyma, citrom, zöld citrom, chilipaprika, fehérbor, zöldségleves, tejszín, mokkáskanál kurkuma, koriander, őrölt bors,
Túrógombóc
0 komment 5 ember kedveli
Aranygaluska
3 komment 79 ember kedveli
Töltött patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Almás túrótorta
0 komment 1 ember kedveli
Csokis pöfeteg
0 komment 6 ember kedveli
Harcsafilé sörtésztában parajos burgonyagombóccal.
0 komment 10 ember kedveli
Tésztasaláta paradicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Túrófánk
1 komment 5 ember kedveli
Aszalt szilvával töltött pulykamelltekercs sajtmártással
0 komment 1 ember kedveli
Gombás zsemle /vacsora/
0 komment 7 ember kedveli
Márvány-kalács
1 komment 5 ember kedveli
Galuska egytál
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres csirkecsíkok párizsi bundában
0 komment 26 ember kedveli
Baconos pulykatorta
0 komment 10 ember kedveli
Sajtos rúd
0 komment 14 ember kedveli
Almaszósz
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.