Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Piknik kosárkák. recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 1 adag pite tészta
» 15 dkg csirkemell sonka
» 10 dkg füstölt karaj
» 2 nagyobb paradicsom hámozva
» 2 piroshúsú édes paprika
» 50 gr (fél üveg) capri bogyó
» friss kakukkfű
» oliva olaj
» fűszervaj:
» 100 gr teavaj
» 1 csokor petrezselyem
» 2 gerezd fokhagyma
» citromlé
» só
» fehér bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1., Fűszervajat úgy készíthetünk a leggyorsabban, ha a vajat apró darabokra morzsoljuk és meleg helyen hagyjuk olvadni. Ha már lehet vele dolgozni, akkor vágjuk apróra a petrezselymet, reszeljük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és pár csepp citromlével ízesítsük meg. Felhasználásig tegyük hűtőbe.

2., A tészta itt az almás pite alapja, amit 30 dkg lisztből szoktam készíteni. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A tésztát nyújtsuk ki fél centiméter vastagra. Tegyük rá a formákat, és 1 cm-re a szélétől vágjuk körbe azokat. Így tuti lesz a kosárka formája.
Ha megsültek, kisenek a formából és gyorsan le is hűlnek.Ha szép füleket szeretnénk, akkor egy tenyérni darabot tegyünk félre.

3., A paradicsomot, paprikát, sonkát, capri bogyót, füstölt húst vágjuk apróra. Oliva olajon egyszerre pirítsuk össze az egészet. A paradicsomot hagyjuk, hogy jól lepiruljon, ettől lesz provánszias az íze.

4., Ha kész, akkor a kosarakat kenjük meg fűszervajjal és tegyünk bele egy adag (1 evőkanál) tölteléket. Én úgy csináltam, hogy kicsit megnyomtam, hogy több férjen bele. Még melegében szórjuk meg frissen vágott kakukkfűvel.

5. Egy fülhöz 3 gyufaszál vékony csíkot kell levágni a félcenti vastag tésztából. Ujjunkkal nyújtsuk ki és fonjuk be, mint egy copfot. Ha az egyik végén összecsippantjuk a szálakat, akkor könnyebben haladhatunk. A betöltött kosárkákra téve, felső sütés módban vagy még jobb, ha grill módban sütjük készre.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon mutatós és finom ,vendégváró étek.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.29 16:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vajat apró, almás pite, tésztát nyújtsuk, szélétől vágjuk, kosárka formája, tenyérni darabot, paradicsomot hagyjuk, kosarakat kenjük, félcenti vastag, egyik végén, betöltött kosárkákra, összecsippantjuk, Felhasználásig, leggyorsabban, petrezselymet, paradicsomot, készíthetünk, fűszervajjal, petrezselyem, paradicsomot, haladhatunk, provánszias, kakukkfűvel, Fűszervajat, citromlével, szeretnénk, vendégváró, kosárkákra, csirkemell, Melegítsük, morzsoljuk, paradicsom, fokhagymát, megnyomtam, lepiruljon, centiméter, könnyebben, adag pite tészta, csirkemell sonka, füstölt karaj, nagyobb paradicsom hámozva, piroshúsú édes paprika, üveg capri bogyó, friss kakukkfű, oliva olaj, fűszervaj, teavaj, csokor petrezselyem, gerezd fokhagyma, citromlé, fehér bors,
Lajcsi szelet
0 komment 2 ember kedveli
Pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
Diós-mazsolás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás kacsa
1 komment 1 ember kedveli
francia mákos
0 komment 6 ember kedveli
Húsos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Mandulával töltött zsemle
0 komment 3 ember kedveli
Virslis "lábtörlő"...
0 komment 8 ember kedveli
Pöttyös vagdalt
0 komment 1 ember kedveli
Spenót fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Csupros mákos
0 komment 5 ember kedveli
Sült hal-édes-savanyú mártással-
0 komment 4 ember kedveli
Kolbásszal töltött karaj
1 komment 6 ember kedveli
Zöldségleves-burgonyagombóccal.
0 komment 4 ember kedveli
Zöldséges zöldborsó mentával
0 komment 1 ember kedveli
Cseresznyével töltött túrófánk
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.