Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
10 tojásból hagyományos piskótát sütünk, majd 2 lapba vágjuk.
A mákos piskótához a tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a margarint és a tejfölt, majd belekeverjük a mák és citromhéj keverékét, végül a lisztet és a sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Megsütjük lassú tűznél.
A krémhez a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot kikeverjük. A 3 dl tejből és a 3 kanál lisztből a citromlével pépet főzünk. Ha kihűlt, a cukros margarinnal összekeverjük.
A süteményt összeállítjuk a következő sorrendben: sima piskóta - krém - mákos piskóta - krém - sima piskóta. Tetejére porcukor kerül.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
feviroza
2015.08.27 18:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mákos piskótához, tojás sárgáját, tojások felvert, vaníliás cukrot, citromlével pépet, cukros margarinnal, süteményt összeállítjuk, következő sorrendben, összeállítjuk, hozzákeverjük, összekeverjük, belekeverjük, citromlével, margarinnal, hagyományos, sorrendben, hozzáadjuk, olvasztott, kikeverjük, piskótához, piskótához, kikeverjük, süteményt, margarint, margarint, Megsütjük, keverékét, citromhéj, következő, porcukor, margarin, Óvatosan, étvágyat, tojásból, tojásból piskóta, mákos piskótához, egész tojás, porcukor, csomag vaníliás cukor, olvasztott margarin, tejföl, citrom reszelt héja, darált, liszt, csomag sütőpor, krémhez, margarin, cukor, csomag vaníliás cukor, kanál liszt, citrom leve,
|
|
|
|
|
Isler
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
|
|
|
|
|