Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Meghámozzuk a kenyeret, és apróra vagdossuk.
3 dkg margarinon megfonnyasztjuk a felkarikázott póréhagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a metélőhagymát, ízesítjük, összekeverjük a tojásokkal, és hozzagyúrjuk a kenyeret.
Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő vízbe dobjuk. Ha már feljöttek a felszínre, szűrőkanállal kiszedjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és meglocsoljuk olvasztott margarinnal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Szoktam bele sajtot is tenni,lehetőleg füstöltet!
|
|
|
|
1 komment
|
11 ember kedveli
|
nyuszko0
2013.05.19 15:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
nagyi01 |
2013.10.07. 09:34 (#1) |
|
|
Mióta megtudtam, hogy mit tartalmaz a margarin, azóta kizárólag vajat használok mindenhez. Gondolom ehhez a recepthez is jó a vaj margarin helyett. |
| |
|
|
|
felkarikázott póréhagymát, tűzről levéve, petrezselyemzöld, megfonnyasztjuk, szűrőkanállal, összekeverjük, metélőhagymát, felkarikázott, metélőhagyma, meglocsoljuk, Hagymagombóc, sütőmargarin, hozzagyúrjuk, póréhagymát, Meghámozzuk, margarinnal, margarinon, gombócokat, megszórjuk, póréhagyma, tojásokkal, hozzáadjuk, olvasztott, formálunk, ízesítjük, feljöttek, füstöltet, lehetőleg, kenyér, metélőhagyma, póréhagyma, tojás, sütőmargarin, petrezselyemzöld, bors,
|
|
|
|
|