Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összedolgozzuk.
Négyfelé osztjuk, vékonyra kinyújtjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük a 4 lapot.
Töltelék: forró tejben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a darált kekszet és simára keverjük. Félrerakjuk, hagyjuk hűlni.
Az első sült tésztalapot egyenletesen megkenjük baracklekvárral, a második lappal lefedjük. Ezen a lapon elterítjük a kakaós tölteléket, erre rárakjuk a 3-ik lapot, megkenjük baracklekvárral és rárakjuk a 4.-ik sült lapot.
Csokimáz:
Az étcsokoládét apróra törjük és gőz felett a vajjal és tejszínnel simára keverjük és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk.
A sütit 2-3 órán át hűtőben tároljuk.
Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A baracklekvárhoz lehet egy kis darált diót is adni !
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
cila1
2012.02.05 21:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szalalkálival kétszer, tészta hozzávalóival, darált kekszet, első sült, második lappal, lapon elterítjük, kakaós tölteléket, 3-ik lapot, étcsokoládét apróra, sütemény tetejét, baracklekvárhoz lehet, baracklekvárral, baracklekvárral, baracklekvárhoz, összedolgozzuk, szódabikarbóna, szalalkálival, felolvasztjuk, előmelegített, hozzávalóival, baracklekvár, étcsokoládét, egyenletesen, egyenletesen, töltelékhez, Csokimázhoz, étcsokoládé, átszitáljuk, tésztalapot, szeleteljük, Félrerakjuk, Tálalásnál, tejszínnel, tölteléket, elterítjük, kinyújtjuk, hozzáadjuk, tésztához liszt, Kakaós töltelékhez, Csokimázhoz étcsokoládé,
|
|
|
|
|