Fogás: egyéb, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet meglangyosítjuk.1,5 decinyit kimerünk belőle,a fele cukrot elkeverjük benne,majd belemorzsoljuk az élesztőt.10 percre félre tesszük kelni.A rámát a többi tejhez adjuk és együtt kéz melegre melegítjük.A kétféle lisztet egy tálba szórjuk,a sóval és a maradék cukorral összeforgatjuk,majd először a rámás tejet,azután a felfuttatott élesztőt adjuk hozzá.20 percig dagasztjuk.Eleinte a tészta nagyon ragacsos,de a dagasztás végére könnyű kelt tészta lesz belőle,amely elválik az edény falától.Ha mégis lágy maradna,egy kevés lisztet még beledagaszthatunk.Letakarv a,meleg helyen kb. 50 perc alatt duplájára kelesztünk.Közben a töltelékhez való rámát és a sajtot 1 cm-es kockákra,míg a sonkát apróra vágjuk.A megkelt tésztát 4 részre osztjuk,cipó alakúra gömbölygetjük,majd az egyiket kb.:3 mm vastagságúra és 45 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk és 16 részre vágjuk.A szélesebb oldalukra 1-2 ráma és sajtkockát,valamint egy kevés füstölt sonkát rakunk.A tésztát két oldalról ráhajtjuk és lenyomkodjuk,nehogy sütés közben a töltelék kifolyjon,ezután a csúcsa felé feltekerjük úgy,hogy közben mindig egy kicsit meghúzzuk a tésztát,hogy minél több vékony tekerés legyen rajta.A tepsibe rakjuk,felvert tojással lekenjük,tetejüket szezámmaggal megszórjuk.Előmelegített sütőben,a közepesnél egy kicsit nagyobb lángon 30 percig sütjük.Amíg sül,a maradék tésztából és a töltelékből elkészítjük a következő tepsire valót.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ebből a tésztából pereceket is készíthetünk,amiket akkor amikor félig megsült,fél kiskanál só,1 ek finomliszt és 0,25 deci víz keverékével meglocsoljuk,így sütjük készre!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
tothanikorozsa
2012.08.07 23:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet meglangyosítjuk, fele cukrot, többi tejhez, kétféle lisztet, tálba szórjuk, maradék cukorral, rámás tejet, felfuttatott élesztőt, tészta nagyon, dagasztás végére, edény falától, kevés lisztet, töltelékhez való, sonkát apróra, megkelt tésztát, szélesebb oldalukra, kevés füstölt, töltelék kifolyjon, csúcsa felé, kicsit meghúzzuk, tepsibe rakjuk, kicsit nagyobb, maradék tésztából, töltelékből elkészítjük, következő tepsire, tésztából pereceket, meglangyosítjuk, összeforgatjuk, belemorzsoljuk, gömbölygetjük, kristálycukor, Előmelegített, Szilveszteri, lenyomkodjuk, vastagságúra, szezámmaggal, meglocsoljuk, készíthetünk, felfuttatott, KIKENÉSÉHEZ, feltekerjük, keverékével, elkészítjük, töltelékből, TÖLTELÉKHEZ, töltelékhez, finomliszt, LEKENÉSHEZ, kelesztünk, elkeverjük, dagasztjuk, kiflicskék, TÉSZTÁHOZ, evőkanál kristálycukor, élesztő, ráma, finomliszt, rétesliszt, púpozott evőkanál, TÖLTELÉKHEZ, ráma, sajt, főtt füstölt sonka, NYÚJTÁSHOZ, finomliszt, TEPSI KIKENÉSÉHEZ, ráma, LEKENÉSHEZ, tojás, TETEJÉRE, szezámmag,
|
|
|
|
|