Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megmosott, megtisztított húst kisebb kockákra vágjuk fel és a jól felhevített mangalica-, vagy libazsíron szépen lepirítjuk. Ekkor sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, adunk hozzá 1-2 babérlevelet, majd felöntjük a húslevessel és fedő alatt, egy-másfél óra alatt közel puhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot, a vörösbort, mogyoróhagymát és a felaprított zöldségeket. Tovább fűszerezzük borssal, kakukfűvel, rozmaringgal és szerecsendióval, de ha van, bolondíthatjuk még 1-1 evőkanálnyi erdei gombákból készített gombaporral, vagy medvehagymával is. Fedő alatt további 10-15 percig pároljuk az összetevőket, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.
Amikor ezzel megvagyunk, a ragut öntsük át egy tűzálló tálba és simítsuk rá az áttört főttburgonyából, tojássárgából és reszelt füstöltsajtból készült püré állagú keveréket, amit sóval, borsal és kevés reszelt szerecsendióval ízesítettünk. A pite tetejét villával megszúrkáljuk és kedvünk szerint díszíthetjük is. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre pirítjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Melegen tálaljuk.
Pinot Noir-ját ajánlom hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.11 08:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
felaprított zöldségeket, ragut öntsük, tűzálló tálba, áttört főttburgonyából, pite tetejét, főttburgonyából, szerecsendióval, szerecsendióval, bolondíthatjuk, füstöltsajtból, medvehagymával, mogyoróhagymát, mogyoróhagyma, Előmelegített, megszúrkáljuk, megtisztított, tojássárgából, szerecsendió, babérlevelet, rozmaringgal, ízesítettünk, fokhagymával, aranyszínűre, összetevőket, paradicsomot, díszíthetjük, felhevített, evőkanálnyi, pásztorpite, Muflonhúsos, gombaporral, muflon comb, mangalica- vagy libazsír, szál répa, szárzeller, mogyoróhagyma, doboz hámozott paradicsom, húsleves, vörösbor, őrölt rozmaring, kakukkfű, szerecsendió, babérlevél, worchester szósz, gerezd fokhagyma, tojás, füstölt sajt, bors, burgonya,
|
|
|
|
|