Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Muflonhúsos pásztorpite recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 50 dkg muflon comb
» 3 ek mangalica-, vagy libazsír
» 5 szál répa
» 1 cs szárzeller
» 25 dkg mogyoróhagyma
» 1 kis doboz hámozott paradicsom
» 1 l húsleves
» 2 dl vörösbor
» 1 tk őrölt rozmaring
» 1 tk kakukkfű
» 1 tk szerecsendió
» 1 db babérlevél
» 1 ek worchester szósz
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 tojás
» 10 dkg füstölt sajt
» só
» bors
» 1 kg burgonya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A megmosott, megtisztított húst kisebb kockákra vágjuk fel és a jól felhevített mangalica-, vagy libazsíron szépen lepirítjuk. Ekkor sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, adunk hozzá 1-2 babérlevelet, majd felöntjük a húslevessel és fedő alatt, egy-másfél óra alatt közel puhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot, a vörösbort, mogyoróhagymát és a felaprított zöldségeket. Tovább fűszerezzük borssal, kakukfűvel, rozmaringgal és szerecsendióval, de ha van, bolondíthatjuk még 1-1 evőkanálnyi erdei gombákból készített gombaporral, vagy medvehagymával is. Fedő alatt további 10-15 percig pároljuk az összetevőket, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.
Amikor ezzel megvagyunk, a ragut öntsük át egy tűzálló tálba és simítsuk rá az áttört főttburgonyából, tojássárgából és reszelt füstöltsajtból készült püré állagú keveréket, amit sóval, borsal és kevés reszelt szerecsendióval ízesítettünk. A pite tetejét villával megszúrkáljuk és kedvünk szerint díszíthetjük is. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre pirítjuk.

Megjegyzés / tipp:

Melegen tálaljuk.
Pinot Noir-ját ajánlom hozzá.
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.11 08:13
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
felaprított zöldségeket, ragut öntsük, tűzálló tálba, áttört főttburgonyából, pite tetejét, főttburgonyából, szerecsendióval, szerecsendióval, bolondíthatjuk, füstöltsajtból, medvehagymával, mogyoróhagymát, mogyoróhagyma, Előmelegített, megszúrkáljuk, megtisztított, tojássárgából, szerecsendió, babérlevelet, rozmaringgal, ízesítettünk, fokhagymával, aranyszínűre, összetevőket, paradicsomot, díszíthetjük, felhevített, evőkanálnyi, pásztorpite, Muflonhúsos, gombaporral, muflon comb, mangalica- vagy libazsír, szál répa, szárzeller, mogyoróhagyma, doboz hámozott paradicsom, húsleves, vörösbor, őrölt rozmaring, kakukkfű, szerecsendió, babérlevél, worchester szósz, gerezd fokhagyma, tojás, füstölt sajt, bors, burgonya,
Tarjaszeletek sajttal, sonkával és birsalmával sütve
0 komment 3 ember kedveli
Édes-savanyú kínai csirke...
0 komment 6 ember kedveli
Túrós lepény
0 komment 5 ember kedveli
Pataki tálban sült sertéskaraj
0 komment 9 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 4 ember kedveli
Rakott karfiol
1 komment 9 ember kedveli
Rizskoch
0 komment 2 ember kedveli
Hajdinás egytálétel.
0 komment 4 ember kedveli
Bolygó mami kuglófja
0 komment 4 ember kedveli
Hóember hógolyókkal
0 komment 8 ember kedveli
Nagybányai tepertős pogácsa
0 komment 9 ember kedveli
Cukkini krémleves...
0 komment 3 ember kedveli
Sportszelet
0 komment 61 ember kedveli
Szalagos fánk
1 komment 3 ember kedveli
Kakaspörkölt
1 komment 6 ember kedveli
Kókuszos hideg kutya
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.