Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Barackos túrós batyu recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához : 50 dkg finomliszt
» 3 dl tej
» 1 csipet
» 2 evőkanál kristálycukor
» 2 tojássárgája
» 1,5 dkg élesztő
» 10 dkg Rama margarin
» A töltelékhez:
» 2-3 evőkanál kristálycukor
» 25 dkg sovány túró
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 evőkanál tejföl
» 1 evőkanál búzadara
» 1 citrom reszelt héja
» 5 dkg mazsola
» 1 tojás
» 20 dkg felezett őszibarack
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot teszünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a RAMA Margarint.
A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját (a fehérjéket tegyük félre a végső kenésnél hasznát vesszük), és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk és letakarva 45 percen keresztül enyhén meleg helyen kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk, majd a végén beletesszük az apró kockára vágott barackbefőttet.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.
A kelesztés alatt a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
0 komment 4 ember kedveli kis-vakond
2012.08.20 06:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
teáskanálnyi cukrot, közepébe mélyedést, maradék tejet, tojások sárgáját, fehérjéket tegyük, végső kenésnél, felfuttatott élesztőt, túrót áttörjük, hozzávalókkal alaposan, végén beletesszük, apró kockára, megkelt tésztát, kelesztés alatt, tojásfehérjével, túrótölteléket, barackbefőttet, kristálycukor, hozzávalókkal, előmelegítjük, kristálycukor, összecsípjük, elmorzsoljuk, teáskanálnyi, felfuttatjuk, tojássárgája, átdagasztjuk, felfuttatott, aranybarnára, töltelékhez, elkészítjük, porcukorral, kidolgozzuk, átszitáljuk, beletesszük, fehérjéket, lisztezett, finomliszt, tölteléket, őszibarack, tésztához finomliszt, csipet, evőkanál kristálycukor, tojássárgája, élesztő, Rama margarin, töltelékhez, evőkanál kristálycukor, sovány túró, csomag vaníliás cukor, evőkanál tejföl, evőkanál búzadara, citrom reszelt héja, mazsola, tojás, felezett őszibarack,
Sült csirkecomb almával
0 komment 1 ember kedveli
Erdélyi csirkeaprólék leves
0 komment 1 ember kedveli
Epertorta
0 komment 1 ember kedveli
Császárkörtés szaloncukor
0 komment 9 ember kedveli
Vörösboros őzpörkölt.
2 komment 3 ember kedveli
Zebra szelet
0 komment 5 ember kedveli
Tormával töltött csülök
0 komment 3 ember kedveli
Túrós tészta, törpeharcsa pörkölttel
0 komment 4 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 6 ember kedveli
Paprikapástétom
0 komment 2 ember kedveli
Hideg őszibarack krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Túrófánk tejföllel
0 komment 4 ember kedveli
Diós almás szelet !
0 komment 10 ember kedveli
Tavaszi saláta
0 komment 15 ember kedveli
Töltött patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Kossuth kocka
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.