Fogás: egyéb, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát közepes nagyságúra felvágom és sós vízben puhára fözöm.A vizet leszűröm róla és áttöröm.Még melegen hozzákeverem a lisztet, szerecsendiót, ha kell még sót,s a borst.A végén adom hozzá a tojássárgáját is.Most alaposan kidolgozom az egészet.Hagyom egy kicsit állni a hűtőben.
A gombák közül kiválasztom a kisebbeket .
A burgonyás masszából nagyobb diónyi nagyságú gombócokat csinálok úgy,hogy a közepébe teszek egy darab gombát.
Zsemlemorzsában megforgatom és előmelegitett olajban hirtelen kisütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A díszités egyéni lehet.
Én sajtott, paprikát s majonézt raktam rá.
Ha a sajtott még melegen rakom rá, akkor gusztusosan ráolvad a gombócra.
Lehet rá rakni kígyóuborka szeletet,paradicsomot vagy ami megy hozzá.
|
|
|
|
1 komment
|
7 ember kedveli
|
ibolya58
2011.12.31 14:03
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
vzsuzsa64 |
2012.01.04. 11:46 (#1) |
|
 |
Mivel a családom nagyon szereti a gombát,én is megfogom csinálni.Nagyon mutatós. |
| |
|
|
|
burgonyát közepes, vizet leszűröm, végén adom, kicsit állni, gombák közül, burgonyás masszából, közepébe teszek, darab gombát, díszités egyéni, BURGONYAFALATOK, Zsemlemorzsában, előmelegitett, tojássárgáját, szerecsendiót, hozzákeverem, tojássárgája, szerecsendió, paradicsomot, zsemlemorzsa, megforgatom, kiválasztom, kígyóuborka, gusztusosan, pirosarany, kidolgozom, nagyságúra, kisebbeket, gombócokat, masszából, burgonyás, burgonyát, szeletet, gombafej, nagyságú, burgonya, burgonya, liszt, tojássárgája, bors, örölt szerecsendió, üveg apró gombafej, zsemlemorzsa, olaj sötéshez, sajt, majonéz, pirosarany, hegyes paprika,
|
|
|
|
|