Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst a csonttal együtt feldaraboljuk, úgy 3-4 cm-es darabokra. A hagymát felkockázzuk (nem fontos nagyon apróra, mert mire a hús kész, addigra úgyis szétfő). Rétegezve a bográcsba tesszük a húst és a hagymát, rétegenként sózzuk, borsozzuk, és közé szórjuk a köményt (ha valakit zavar az egész kömény, nyugodtan pótolhatja őrölttel, vagy el is hagyhatja).
Feltesszük főni. (Én úgy tartom, hogy száraz akácfával a legjobb alátüzelni, mert akkor kapja az étel legjobb ízt.) A bográcsot óvatosan rázva, forgatva kavarjuk csak az egészet, hogy a hús ne törjön össze. Szép lassan, csak épp, hogy pezsegtetve főzzük legalább 3-4 órát. Vizet csak mindig annyit pótolunk hozzá, ami feltétlen szükséges.
Mikor már a hús majdnem egészen megpuhult, hozzáadjuk a pirospaprikát, az összezúzott fokhagymát és a kimagozott, karikákra vágott tv paprikát. Jól összekavarjuk, úgy fél órát főzzük még.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sós vízben főtt burgonyával és valamilyen idénysalátával tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.05 19:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csonttal együtt, hagymát felkockázzuk, bográcsba tesszük, egész kömény, legjobb alátüzelni, étel legjobb, bográcsot óvatosan, összezúzott fokhagymát, idénysalátával, feldaraboljuk, összekavarjuk, pirospaprikát, Birkapörkölt, felkockázzuk, pirospaprika, fűszerkömény, rétegenként, burgonyával, pezsegtetve, összezúzott, vöröshagyma, fokhagymát, kimagozott, valamilyen, alátüzelni, pótolhatja, hozzáadjuk, feketebors, Feltesszük, paradicsom, darabokkal, kávéskanál, kávéskanál, akácfával, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, csípős paprika, paradicsom, evőkanál őrölt pirospaprika, ízlés szerint,
|
|
|
|
|