Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A túrót, búzadarát és a tojássárgákat összekeverjük és egy óra hosszáig állni hagyjuk. Közben megpirítjuk az olajon a zsemlemorzsát. Ha piros egy kevés vizet adunk hozzá. (annyit, hogy össze ne álljon !).
A tojások keménnyé vert fehérjét hozzáadjuk a túrós masszához, és vizes kézzel kis gombócokat formálunk. Ezeket forrásban lévő sós vízben főzzük kb. 10 percig, majd szűrőkanállal kiszedve, belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába.
A tejfölt és a kefírt összekeverjük vaníliás- és porcukorral.
Tálaláskor ezzel locsoljuk meg a gombócokat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egyszerű, gyorsan kész. Könnyű, nem tömött. Még mikrohullámú sütőbe melegítve is olyan, mintha friss lenne.
Jó étvágyat !
|
|
|
|
0 komment
|
37 ember kedveli
|
horgasnora
2012.02.18 21:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kevés vizet, tojások keménnyé, túrós masszához, pirított zsemlemorzsába, kefírt összekeverjük, belehempergetjük, zsemlemorzsába, összekeverjük, zsemlemorzsát, tojássárgákat, vaníliáscukor, összekeverjük, szűrőkanállal, zsemlemorzsa, natúrjoghurt, mikrohullámú, porcukorral, megpirítjuk, gombócokat, hozzáadjuk, Túrógombóc, Tálaláskor, gombócokat, locsoljuk, búzadarát, nagyszerű, masszához, melegítve, formálunk, forrásban, pirított, túró, búzadara, tojás, zsemlemorzsa, evőkanál olaj, porcukor -ízlés szerint-, vaníliáscukor, tejföl, kefír vagy natúrjoghurt,
|
|
|
|
|