Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sóskát megtisztítjuk, jól megmossuk. Forrásban lévő, sós vízbe tesszük és addig főzzük amíg a levelek össze nem esnek. Leszűrjük, majd kevés vizet aláöntve kis lángon tovább főzzük. Ezalatt elkészítjük az olajból és a lisztből a világos rántást, amit felöntünk 2 dl hideg tejjel, csomómentesre keverjük és a leveshez adjuk. A levest felöntjük a maradék tejjel, ízesítjük sóval és cukorral, Botmixerrel pürésítjük, végül jól felforraljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.07.11 11:54
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sóskát megtisztítjuk, levelek össze, világos rántást, leveshez adjuk, levest felöntjük, maradék tejjel, kenyérkockákkal, kenyérkockákkal, megtisztítjuk, csomómentesre, felforraljuk, elkészítjük, Botmixerrel, pürésítjük, ízesítjük, Forrásban, Leszűrjük, felöntünk, megmossuk, felöntjük, krémleves, keverjük, leveshez, cukorral, lisztből, pirított, tálaljuk, étvágyat, evőkanál, Pirított, aláöntve, evőkanál, sóska, liter, evőkanál olaj, evőkanál liszt, cukor, kenyér,
|
|
|
|
|