Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gumisüti recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 6 tojás
» 3 csomag vaníliás cukor
» 4 csomag zselatin
» 1,5 evőkanál kakaó
» porcukor
» 4 dl málnaszörp
» 2 pohár tejföl
» víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az első réteghez 3 tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy műanyag tálban, majd a 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint forrásig simára keverünk. Mikor felfőtt, a zselatin melegen hozzákeverjük a tojás sárgájához. A formába öntjük, ez lesz a legalsó lap. Fél órára a hűtőbe tesszük.

A második réteget ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, annyi különbséggel, hogy a tojás sárgájához 1,5 evőkanál kakaót keverünk. Ráöntjük a már a hűtőben lévő rétegre.

A harmadik réteghez 2 pohár tejfölt, 7 evőkanál porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot simára keverünk, majd 1,5 dl vízzel 2 evőkanál zselatint forrásig keverünk, hozzá adjuk a tejfölhöz, ráöntjük a 2. rétegre. Ezt is hagyjuk a hűtőben hűlni.

A negyedik réteghez 4 dl málnaszörpöt összekeverünk 2 evőkanál zselatinnal és 2 dl forralt vízzel. Ezt ráöntjük a 3. rétegre, és fél órára a hűtőben állni hagyjuk.
Megjegyzés / tipp:

Már kezdő szakácsok, cukrászok is eltudják készíteni egy kis odafigyeléssel, én nem vagyok se szakács sem pedig cukrász a konyhában sem mondhatom hogy otthon vagyok de első alkalomra is sikerült elkészítenem.
0 komment 4 ember kedveli attila8210
2013.12.25 15:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
első réteghez, műanyag tálban, zselatin melegen, tojás sárgájához, formába öntjük, hűtőbe tesszük, második réteget, hűtőben lévő, harmadik réteghez, hűtőben hűlni, negyedik réteghez, hűtőben állni, odafigyeléssel, hozzákeverjük, összekeverünk, elkészítenem, málnaszörpöt, különbséggel, zselatinnal, sárgájához, málnaszörp, sárgájához, szakácsok, zselatint, készítjük, zselatint, porcukrot, cukrászok, alkalomra, tejfölhöz, porcukrot, mondhatom, készíteni, konyhában, zselatin, forrásig, keverünk, keverünk, tojás, csomag vaníliás cukor, csomag zselatin, evőkanál kakaó, porcukor, málnaszörp, pohár tejföl,
Mokkakrémmel töltött palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
„Piña colada” túró tortácskák - egészségesen
0 komment 3 ember kedveli
Almás -habos túrós kocka !
0 komment 9 ember kedveli
Tiroli Almás rétes
0 komment 6 ember kedveli
Nosztalgia krémes
0 komment 15 ember kedveli
Pikáns zöldbabos rukkola saláta
0 komment 2 ember kedveli
Francia hagymaleves ementáli sajttal
0 komment 1 ember kedveli
Tökfőzelék
0 komment 5 ember kedveli
Illedelmes szűz
0 komment 1 ember kedveli
Eperkrémes piskótaszelet
0 komment 2 ember kedveli
Karfioltócsni csípős mártogatóssal
0 komment 5 ember kedveli
Karalábé krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Fűszeres-hagymás babsaláta
1 komment 4 ember kedveli
Sonkaleves...
1 komment 8 ember kedveli
Gumicukor készítés házilag
0 komment 20 ember kedveli
Téli rakottas
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.