Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gumisüti recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 6 tojás
» 3 csomag vaníliás cukor
» 4 csomag zselatin
» 1,5 evőkanál kakaó
» porcukor
» 4 dl málnaszörp
» 2 pohár tejföl
» víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az első réteghez 3 tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy műanyag tálban, majd a 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint forrásig simára keverünk. Mikor felfőtt, a zselatin melegen hozzákeverjük a tojás sárgájához. A formába öntjük, ez lesz a legalsó lap. Fél órára a hűtőbe tesszük.

A második réteget ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, annyi különbséggel, hogy a tojás sárgájához 1,5 evőkanál kakaót keverünk. Ráöntjük a már a hűtőben lévő rétegre.

A harmadik réteghez 2 pohár tejfölt, 7 evőkanál porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot simára keverünk, majd 1,5 dl vízzel 2 evőkanál zselatint forrásig keverünk, hozzá adjuk a tejfölhöz, ráöntjük a 2. rétegre. Ezt is hagyjuk a hűtőben hűlni.

A negyedik réteghez 4 dl málnaszörpöt összekeverünk 2 evőkanál zselatinnal és 2 dl forralt vízzel. Ezt ráöntjük a 3. rétegre, és fél órára a hűtőben állni hagyjuk.
Megjegyzés / tipp:

Már kezdő szakácsok, cukrászok is eltudják készíteni egy kis odafigyeléssel, én nem vagyok se szakács sem pedig cukrász a konyhában sem mondhatom hogy otthon vagyok de első alkalomra is sikerült elkészítenem.
0 komment 4 ember kedveli attila8210
2013.12.25 15:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
első réteghez, műanyag tálban, zselatin melegen, tojás sárgájához, formába öntjük, hűtőbe tesszük, második réteget, hűtőben lévő, harmadik réteghez, hűtőben hűlni, negyedik réteghez, hűtőben állni, odafigyeléssel, hozzákeverjük, összekeverünk, elkészítenem, málnaszörpöt, különbséggel, zselatinnal, sárgájához, málnaszörp, sárgájához, szakácsok, zselatint, készítjük, zselatint, porcukrot, cukrászok, alkalomra, tejfölhöz, porcukrot, mondhatom, készíteni, konyhában, zselatin, forrásig, keverünk, keverünk, tojás, csomag vaníliás cukor, csomag zselatin, evőkanál kakaó, porcukor, málnaszörp, pohár tejföl,
Virslis "lábtörlő"...
0 komment 8 ember kedveli
Habos krémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Narancsos madártej
0 komment 1 ember kedveli
Baconos-tökmagos sütőtökkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt
0 komment 9 ember kedveli
göngyölt császárszalonna
0 komment 3 ember kedveli
Zöldségpüré
0 komment 2 ember kedveli
Almás-zabpelyhes sütemény
0 komment 10 ember kedveli
Húsgombócos zöldbableves
0 komment 3 ember kedveli
10 perces
0 komment 6 ember kedveli
Szilvás-habos sütemény !
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes citromleves...
0 komment 2 ember kedveli
Rántott patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 7 ember kedveli
Fűszeres csirkecombok csípős szószban.
0 komment 6 ember kedveli
Fetával töltött rántott csirkemell
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.