Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gumisüti recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 6 tojás
» 3 csomag vaníliás cukor
» 4 csomag zselatin
» 1,5 evőkanál kakaó
» porcukor
» 4 dl málnaszörp
» 2 pohár tejföl
» víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az első réteghez 3 tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy műanyag tálban, majd a 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint forrásig simára keverünk. Mikor felfőtt, a zselatin melegen hozzákeverjük a tojás sárgájához. A formába öntjük, ez lesz a legalsó lap. Fél órára a hűtőbe tesszük.

A második réteget ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, annyi különbséggel, hogy a tojás sárgájához 1,5 evőkanál kakaót keverünk. Ráöntjük a már a hűtőben lévő rétegre.

A harmadik réteghez 2 pohár tejfölt, 7 evőkanál porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot simára keverünk, majd 1,5 dl vízzel 2 evőkanál zselatint forrásig keverünk, hozzá adjuk a tejfölhöz, ráöntjük a 2. rétegre. Ezt is hagyjuk a hűtőben hűlni.

A negyedik réteghez 4 dl málnaszörpöt összekeverünk 2 evőkanál zselatinnal és 2 dl forralt vízzel. Ezt ráöntjük a 3. rétegre, és fél órára a hűtőben állni hagyjuk.
Megjegyzés / tipp:

Már kezdő szakácsok, cukrászok is eltudják készíteni egy kis odafigyeléssel, én nem vagyok se szakács sem pedig cukrász a konyhában sem mondhatom hogy otthon vagyok de első alkalomra is sikerült elkészítenem.
0 komment 4 ember kedveli attila8210
2013.12.25 15:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
első réteghez, műanyag tálban, zselatin melegen, tojás sárgájához, formába öntjük, hűtőbe tesszük, második réteget, hűtőben lévő, harmadik réteghez, hűtőben hűlni, negyedik réteghez, hűtőben állni, odafigyeléssel, hozzákeverjük, összekeverünk, elkészítenem, málnaszörpöt, különbséggel, zselatinnal, sárgájához, málnaszörp, sárgájához, szakácsok, zselatint, készítjük, zselatint, porcukrot, cukrászok, alkalomra, tejfölhöz, porcukrot, mondhatom, készíteni, konyhában, zselatin, forrásig, keverünk, keverünk, tojás, csomag vaníliás cukor, csomag zselatin, evőkanál kakaó, porcukor, málnaszörp, pohár tejföl,
Citromhab
0 komment 2 ember kedveli
Zöldség rizottó
0 komment 1 ember kedveli
Túrós szórt süti
0 komment 17 ember kedveli
Tonhal kék lagúna módra (japán recept)
0 komment 1 ember kedveli
Eperlekvár cukor nélkül
0 komment 6 ember kedveli
Savanyú tojás leves
1 komment 4 ember kedveli
Krémes piskóta csokireszelékkel
0 komment 2 ember kedveli
Intelligens krémes
0 komment 17 ember kedveli
Mogyoróvajas + krémsajtos torta
0 komment 2 ember kedveli
Sörkifli
0 komment 23 ember kedveli
Spárgapuffancs !
0 komment 5 ember kedveli
Makaróni tejszínes parajjal
0 komment 1 ember kedveli
Cukkini golyócskák
0 komment 6 ember kedveli
Nápolyi lasagne...
0 komment 3 ember kedveli
csilis bab "anyuci" módra -ezt szokta a fiam mondani ha én találom ki az ételt.
1 komment 11 ember kedveli
Omlós csirke brokkolival és sajttal sütve
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.