Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
A mártáshoz megolvasztjuk a margarint, és kevés lisztet csomómentesre keverünk benne. (Nem kell sok ideig, (arany)sárga legyen, és ne barna, szóval ne pirítsuk meg.) Felöntjük 2 dl tejszínnel és felforraljuk. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. (Tejet is használhatunk.) Majd a tűzről levéve belekeverjük a reszelt sajtot és a natúr sajtkrémet. (Nekem kicsit sűrű lett, ha hígabbra szeretnénk csinálni, akkor több tej(szín)t használjunk.)
A cukkinit megmossuk, végeiből 1-2 cm-t levágunk, felkockázzuk, és kevés olívaolajon serpenyőben megpirítjuk/megsütjük. Mielőtt elzárnánk alatta a tüzet, egy kis grill zöldség fűszerrel megszórjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tésztára merjük a mártást, majd rá a pirított cukkinikockákat. Megszórhatjuk akár petrezselyemmel is, vagy plusz reszelt sajttal.
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.23 15:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
capaitoth |
2012.10.24. 10:30 (#1) |
|
 |
Szeretném kipróbálni de sajnos csak tavasszal tudom legközelebb beszerezni a medvehagymát. |
| |
|
|
|
tésztát enyhén, mártáshoz megolvasztjuk, tűzről levéve, reszelt sajtot, natúr sajtkrémet, cukkinit megmossuk, tésztára merjük, pirított cukkinikockákat, cukkinikockákat, petrezselyemmel, csomómentesre, használhatunk, fűszerkeverék, megolvasztjuk, sajtmártással, Megszórhatjuk, belekeverjük, Medvehagymás, felforraljuk, felkockázzuk, medvehagymás, olívaolajon, használjunk, serpenyőben, megpirítjuk, cukkinivel, megszórjuk, sajtkrémet, szeretnénk, tejszínnel, mártáshoz, margarint, fűszerrel, megsütjük, Rama margarin, evőkanál liszt, tejszín, bors, reszelt trappista sajt, natúr sajtkrém, cukkini,
|
|
|
|
|