Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zsemlét kis kockákra vágjuk, majd ráöntjük a tejet. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a tisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlét. Összekeverjük a felvert tojással, sóval, borssal ,majorannával és az apróra metélt petrezselyem felével.
A megmosott és megszárított májat nagyobb, vékony szeletekre vágjuk. Minden szeletre teszünk a töltelékből, és felcsavarjuk. (Ha hústűvel összetűzzük, akkor nem esik szét.)
Olajjal meglocsoljuk, és előmelegített, forró sütőben megsütjük.
Ha a máj átsült, kivesszük a tálból, a visszamaradt mártást liszttel és sóval meghintjük, ráöntünk 1 dl vizet, és jól összeforraljuk.
Ízesítjük a konyakkal, majd a májat visszatéve, melegen tartjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Rizibizi illik hozzá, de burgonyapürével is nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.17 11:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejben megáztatott, felvert tojással, apróra metélt, visszamaradt mártást, májat visszatéve, burgonyapürével, összeforraljuk, összemorzsolt, előmelegített, Összekeverjük, felcsavarjuk, petrezselyem, meglocsoljuk, visszamaradt, vöröshagymát, megszárított, petrezselyem, majorannával, összetűzzük, megáztatott, töltelékből, megpirítjuk, vöröshagyma, konyakaroma, szeletekre, tisztított, hozzáadjuk, majioranna, meghintjük, visszatéve, kávéskanál, sertésmáj, zsemle, tojás, vöröshagyma, nagy csokor petrezselyem, teáskanál liszt, evőkanál étolaj, törött fekete bors, majioranna,
|
|
|
|
|