Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Piskóta készítése:
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban.
A lisztet egy másik tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 10 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük.
A sütési idő 175 fokon összesen 10 perc. ( A vékony piskóta nagyon hamar megég.)
A sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd tiszta munkalapra tesszük.
Krém elkészítése:
Az epervelőben elkeverjük a citromlevet.
A tejszínt habbá verjük. A habverés legvégén hozzáöntjük a habfixálóval elkevert porcukrot. A velőt elkeverjük óvatosan a tejszínhabbal.
Összeállítás:
A piskótánk tetejére kenjük a krémet, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A piskótalapot félbevágott eperdarabokkal díszítjük.
Felszeleteljük
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.29 20:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások sárgáját, vaníliás cukorral, nagy tálban, másik tálba, tojások fehérjét, sóval kemény, tojássárgájára rászórjuk, liszt felét, maradék lisztet, vékony piskóta, sütőből kivett, epervelőben elkeverjük, tejszínt habbá, habverés legvégén, habfixálóval elkevert, velőt elkeverjük, piskótánk tetejére, piskótalapot félbevágott, összedolgozzuk, eperdarabokkal, Felszeleteljük, kókuszreszelék, tojássárgájára, tejszínhabbal, tojásfehérjét, piskótaszelet, piskótalaphoz, összekeverjük, habfixálóval, Sütőpapírral, piskótalapot, Összeállítás, epervelőben, citromlevet, vastagságra, sütőformába, Eperkrémhez, elkészítése, félbevágott, hozzáöntjük, Eperkrémes, hátuljáról, Fakanállal, megszórjuk, tojásos piskótalaphoz, friss házi tojás, cukor, púpozott liszt, vaníliás cukor, sütőpor, csipet, Eperkrémhez, porcukor, tejszín, eper, citromlé, habfixáló, kókuszreszelék,
|
|
|
|
|