Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt előmelegítjük (légkeveréses 180 fok).
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A legvégén dobjuk bele az átpréselt fokhagymát és kb. 1 percig ezzel is dinszteljük.
A kétféle húst egy tálban összekeverjük a tojással, a pirospaprikával, a hagymával, a vízben áztatott és jól kinyomkodott zsemlével és 2 evőkanál zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb őzgerincformába tesszük a húsos masszát. A főtt tojásokat elrejtjük benne. Jól lenyomkodjuk a húst. Megszórjuk a maradék zsemlemorzsával.
A tetejére rátesszük a babérlevelet.
Egy magasabb falú tepsibe beletesszük az őzgerincformát. A tepsit megtöltjük vízzel, úgy, hogy a víz szintje az őzgerinc pereme alatt legyen. (Vigyázzunk, hogy a húsra ne kerüljön víz.)
Sütőbe tesszük és kb. 80-90 perc alatt készre sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség:
1800 Ft
költség egy főre:
300 Ft
elkészítettem:
50 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.02 15:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőt előmelegítjük, hagymát apró, legvégén dobjuk, átpréselt fokhagymát, kétféle húst, tálban összekeverjük, vízben áztatott, nagyobb őzgerincformába, húsos masszát, főtt tojásokat, maradék zsemlemorzsával, tetejére rátesszük, magasabb falú, tepsit megtöltjük, őzgerinc pereme, őzgerincformába, zsemlemorzsával, pirospaprikával, zsemlemorzsával, őzgerincformát, megdinszteljük, összekeverjük, elkészítettem, előmelegítjük, kinyomkodott, zsemlemorzsa, pirospaprika, légkeveréses, lenyomkodjuk, babérlevelet, dinszteljük, beletesszük, csirkemell, Vigyázzunk, alkalommal, fokhagymát, megtöltjük, babérlevél, Megszórjuk, átpréselt, hagymával, darált sertéshús, darált csirkemell, tojás, zsemle, őrölt bors, babérlevél, pirospaprika, hagyma, kevés olaj, gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa,
|
|
|
|
|