Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Újévi töltött malac... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 6 kg-os malac
» 2 citrom
» olívaolaj
» só
» 25 dkg sertéshús /darált/
» 25 dkg bárányhús /darált/
» 25 dkg máj /bárány/
» vöröshagyma és fokhagyma
» zeller
» alma
» rizs
» 5 dkg mazsola
» vágott petrezselyemzöld
» majoranna
» bors
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A malacot kivül-belül megdörzsöljük citrommal, majd sóval.

Közben elkészítjük a tölteléknek valót .

A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a zellerrel együtt vajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a darált húsokat és a finomra vágott báránymájat, és 10 percig együtt pároljuk. Hozzátesszük a többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük, ráöntjük 4 dl vizet, és kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg a leve elfő.

Megtöltjük a töltelékkel, és sütőfonállal összevarrjuk. A malac száját egy darab fával kipeckeljük, mellső lábait előre húzzuk és összekötjük. Az egész malacot jól megkenjük olajjal, orrát fülét és farkát alufóliával lefedjük, és egy nagy tepsiben, középmeleg sütőben, 4 órán át sütjük. Közben gyakran kenegetjük citrommal. A sütés első felében olajjal megkenjük a végtagokat és a hajlatokat. Ha szép, ropogos pirosra sült, a malacot egy nagy tálra tesszük, a pecket eltávolítjuk, és egy citromot vagy almát teszünk a szájába.

Megjegyzés / tipp:

Igen idő igényes és elég babrás de külön élmény a malac sütés ,főleg ha mindezt szabadban készül.
0 komment 6 ember kedveli szelidszeder
2011.12.28 13:13
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
malacot kivül-belül, tölteléknek valót, hagymát megtisztítjuk, zellerrel együtt, darált húsokat, finomra vágott, többi hozzávalót, leve elfő, malac száját, darab fával, egész malacot, nagy tepsiben, sütés első, nagy tálra, pecket eltávolítjuk, citromot vagy, malac sütés, petrezselyemzöld, megtisztítjuk, megdörzsöljük, összevarrjuk, Hozzátesszük, sütőfonállal, eltávolítjuk, báránymájat, töltelékhez, elkészítjük, tölteléknek, vöröshagyma, töltelékkel, alufóliával, kipeckeljük, összekötjük, fűszerezzük, végtagokat, hajlatokat, kenegetjük, középmeleg, hozzávalót, Hozzáadjuk, Megtöltjük, citrommal, megkenjük, kg-os malac, citrom, olívaolaj, sertéshús darált, bárányhús darált, vöröshagyma fokhagyma, zeller, alma, rizs, mazsola, vágott petrezselyemzöld, majoranna, bors,
Narancsos-diós kuglóf
0 komment 3 ember kedveli
Baconos-besameles nokedli
0 komment 4 ember kedveli
Savanyú káposztaleves füstölt szalonnabőrrel, virslivel
0 komment 7 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Citromos fehérbab bruschetta
0 komment 4 ember kedveli
Gombás borjútokány.
1 komment 6 ember kedveli
Hideg tejszínes gyümölcs leves
0 komment 6 ember kedveli
Sajt tekercs
0 komment 14 ember kedveli
Csokis muffin lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Diós palacsinta-csokiöntettel-
0 komment 9 ember kedveli
Kókuszos habcsókos süti
0 komment 1 ember kedveli
Rókagombás káposztalaves
0 komment 1 ember kedveli
Mákos félhold
0 komment 13 ember kedveli
Kukoricás-tejszínes rizssaláta
0 komment 3 ember kedveli
Bounty tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Márvány muffin.
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.