Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A malacot kivül-belül megdörzsöljük citrommal, majd sóval.
Közben elkészítjük a tölteléknek valót .
A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a zellerrel együtt vajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a darált húsokat és a finomra vágott báránymájat, és 10 percig együtt pároljuk. Hozzátesszük a többi hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük, ráöntjük 4 dl vizet, és kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg a leve elfő.
Megtöltjük a töltelékkel, és sütőfonállal összevarrjuk. A malac száját egy darab fával kipeckeljük, mellső lábait előre húzzuk és összekötjük. Az egész malacot jól megkenjük olajjal, orrát fülét és farkát alufóliával lefedjük, és egy nagy tepsiben, középmeleg sütőben, 4 órán át sütjük. Közben gyakran kenegetjük citrommal. A sütés első felében olajjal megkenjük a végtagokat és a hajlatokat. Ha szép, ropogos pirosra sült, a malacot egy nagy tálra tesszük, a pecket eltávolítjuk, és egy citromot vagy almát teszünk a szájába.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Igen idő igényes és elég babrás de külön élmény a malac sütés ,főleg ha mindezt szabadban készül.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 13:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
malacot kivül-belül, tölteléknek valót, hagymát megtisztítjuk, zellerrel együtt, darált húsokat, finomra vágott, többi hozzávalót, leve elfő, malac száját, darab fával, egész malacot, nagy tepsiben, sütés első, nagy tálra, pecket eltávolítjuk, citromot vagy, malac sütés, petrezselyemzöld, megtisztítjuk, megdörzsöljük, összevarrjuk, Hozzátesszük, sütőfonállal, eltávolítjuk, báránymájat, töltelékhez, elkészítjük, tölteléknek, vöröshagyma, töltelékkel, alufóliával, kipeckeljük, összekötjük, fűszerezzük, végtagokat, hajlatokat, kenegetjük, középmeleg, hozzávalót, Hozzáadjuk, Megtöltjük, citrommal, megkenjük, kg-os malac, citrom, olívaolaj, sertéshús darált, bárányhús darált, vöröshagyma fokhagyma, zeller, alma, rizs, mazsola, vágott petrezselyemzöld, majoranna, bors,
|
|
|
|
|