Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A piskótalapot akkorára vágjuk, hogy egy őzgerincformát kibéleljünk vele, valamint egy akkora lapot, amivel lezárjuk majd.
A töltelékhez az eperből 30 dkg-ot félreteszünk, a többit turmixoljuk, lábasba szűrjük és felforraljuk. A zselatint beleszórjuk, és kevergetve feloldjuk, majd lehűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselatinos-epres pürét belekeverjük.
A piskótával bélelt őzgerincformába az epres hab felét belesimítjuk. A félretett eper ennek a közepébe kerül egy sorba, majd a megmaradt habbal elsimítjuk. Végül a piskótalappal lezárjuk, és hűtőben dermesztjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.05 12:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
piskótalapot akkorára, őzgerincformát kibéleljünk, akkora lapot, többit turmixoljuk, zselatint beleszórjuk, tejszínt kemény, zselatinos-epres pürét, piskótával bélelt, félretett eper, közepébe kerül, megmaradt habbal, piskótalappal lezárjuk, őzgerincformába, őzgerincformát, piskótalappal, kristálycukor, belesimítjuk, belekeverjük, félreteszünk, piskótalapot, felforraljuk, turmixoljuk, szeleteljük, kibéleljünk, zselatinpor, dermesztjük, töltelékhez, beleszórjuk, kevergetve, zselatinos, piskótalap, piskótával, elsimítjuk, zselatint, feloldjuk, félretett, földieper, megmaradt, tojásból piskótalap, földieper, zselatinpor, tejszín, evőkanál kristálycukor,
|
|
|
|
|
Briós
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|