Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel keresztirányban úgy, hogy kétoldalt kilógjon a szalonna.
4 szelet karajt kiveregetünk, sózzuk, majd lisztbe, a 2 felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk. Egymás mellé a szalonnára tesszük őket.
A gombát egy kis olajon megpároljuk, majd a gázt lezárjuk, és ebbe 3 nyers tojást belekeverünk, sózzuk, borsozzuk. A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük, majd egyenletesen eligazítjuk.
Ismét 4 szelet karajt sózunk, liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk, és a gombás-tojásos masszára helyezzük egymás mellé. A kihajló szalonnaszeletekkel betakarjuk.
Alufóliával lefedve jó fél óráig sütjük, majd a fóliát levéve még további fél órát sütjük-pirítjuk a rakott húst.
15-20 percig állni hagyjuk az őzgerincben, aztán egy tálra fordítjuk. Ha kicsit hűl még, szeletelhető. Mutatós és finom fogás, hidegen is igen finom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Mindenképp várjunk a kiborítással, amíg hűl, és szeletelni se próbáljuk melegen, mert szétdől!
|
|
|
|
0 komment
|
50 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.21 15:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
őzgerincformát kibélelünk, szalonnára tesszük, gázt lezárjuk, tojásos-gombás masszát, sajtos húsokra, gombás-tojásos masszára, fóliát levéve, rakott húst, tálra fordítjuk, baconszeletekkel, keresztirányban, őzgerincformát, kiborítással, szeletelhető, kiveregetünk, belekeverünk, egyenletesen, sertéskaraj, eligazítjuk, megpároljuk, Alufóliával, őzgerincben, kibélelünk, betakarjuk, szalonnára, Mindenképp, szeletelni, forgatjuk, próbáljuk, fordítjuk, borsozzuk, helyezzük, forgatjuk, szeletelt, kétoldalt, szelet sertéskaraj, szelet bacon, üveg szeletelt gomba, tojás, liszt, bors, reszelt sajt,
|
|
|
|
|
Tócsi
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
|
|
|
|
|