Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vadas marhahúsból recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 60 dkg marha hús
» 80 dkg sárgarépa
» 40 dkg fehérrépa
» 20 dkg zeller gumó
» 1 fej vöröshagyma
» Vadak fűszersó(kotányi)2 teás kanál
» Só
» Mustár 1-1,5 evőkanálnyi
» Babér levél 4-6 darab
» Egész bors 10-14 szem
» Étolaj
» Cukor
» 3 db zsemle felkockázva
» kb 1 kg liszt
» 3-4 tojás
» víz
» olaj
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsokat sózom.Kotányi Vadak fűszersóval meghintem,majd megkenem mustárral mind a két felét.Kevés olajat öntök egy edénybe,rárakom a húsokat,majd 10 szem egész borsot és négy öt babérlevelet teszek a tetejére.Még csurgatok rá olajat és beteszem a hűtőbe egy napra.
Másnap mehet az edénybe a húsokra a darabolt zöldségek és egy fej vöröshagyma,felöntöm vízzel és még teszek a vadak fűszerkeverékből egy teás kanállal hozzá,sózom is.Addig főzöm amíg a húsok meg nem puhulnak.
Ha a hús puha kiszedem a főzőléből, a zöldségeket külön edénybe rakom, a babérlevelet, szemes borsot és a hagymát kidobom. A répát, fehérrépát és a zellert összeturmixolom, majd visszateszem a lábasba,két evőkanál pirított cukorral ízesítem, és vissza öntöm rá a főzőlevet. A liszttel elkevert tejfölt hozzászűröm, majd a húsdarabokat is visszarakom, és egyet forralok rajta.
Közben elkészítem mellé a zsemlegombócot, melyhez 3 zsemlét felkockázok és megpirítom. A többi hozzávalóból nokedlitésztát készítek és beleteszem a zsemlekockákat. Forró vízben főzöm ki a gombócokat.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat hozzá!
0 komment 10 ember kedveli csatarivill
2014.02.09 14:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsokat sózom, darabolt zöldségek, vadak fűszerkeverékből, teás kanállal, zöldségeket külön, hagymát kidobom, zellert összeturmixolom, liszttel elkevert, többi hozzávalóból, fűszerkeverékből, összeturmixolom, nokedlitésztát, zsemlegombócot, zsemlekockákat, hozzávalóból, babérlevelet, visszateszem, babérlevelet, húsdarabokat, evőkanálnyi, felkockázva, vöröshagyma, visszarakom, hozzászűröm, zöldségeket, marhahúsból, fűszersóval, felkockázok, vöröshagyma, megpirítom, gombócokat, fehérrépát, elkészítem, beleteszem, zöldségek, marha hús, sárgarépa, fehérrépa, zeller gumó, vöröshagyma, Mustár evőkanálnyi, Babér levél darab, Egész bors szem, Étolaj, Cukor, zsemle felkockázva, liszt, tojás, víz, olaj,
Túrós "morzsás" sütemény !
0 komment 3 ember kedveli
Finom krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Jaffa szelet másként
0 komment 7 ember kedveli
Kebabcsicsa .
0 komment 11 ember kedveli
Panna cotta, az olasz csodadesszert
0 komment 4 ember kedveli
Baileyses tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemell sajtosan
0 komment 8 ember kedveli
Főzött sajtos tallér
0 komment 2 ember kedveli
Gombás rakott hús szeletek
0 komment 11 ember kedveli
Szórós túrós
1 komment 8 ember kedveli
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
0 komment 2 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos kocka
0 komment 4 ember kedveli
Halászlé paprikás hagymásan
0 komment 1 ember kedveli
Kiflikoch
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.