Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húsokat sózom.Kotányi Vadak fűszersóval meghintem,majd megkenem mustárral mind a két felét.Kevés olajat öntök egy edénybe,rárakom a húsokat,majd 10 szem egész borsot és négy öt babérlevelet teszek a tetejére.Még csurgatok rá olajat és beteszem a hűtőbe egy napra.
Másnap mehet az edénybe a húsokra a darabolt zöldségek és egy fej vöröshagyma,felöntöm vízzel és még teszek a vadak fűszerkeverékből egy teás kanállal hozzá,sózom is.Addig főzöm amíg a húsok meg nem puhulnak.
Ha a hús puha kiszedem a főzőléből, a zöldségeket külön edénybe rakom, a babérlevelet, szemes borsot és a hagymát kidobom. A répát, fehérrépát és a zellert összeturmixolom, majd visszateszem a lábasba,két evőkanál pirított cukorral ízesítem, és vissza öntöm rá a főzőlevet. A liszttel elkevert tejfölt hozzászűröm, majd a húsdarabokat is visszarakom, és egyet forralok rajta.
Közben elkészítem mellé a zsemlegombócot, melyhez 3 zsemlét felkockázok és megpirítom. A többi hozzávalóból nokedlitésztát készítek és beleteszem a zsemlekockákat. Forró vízben főzöm ki a gombócokat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
csatarivill
2014.02.09 14:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húsokat sózom, darabolt zöldségek, vadak fűszerkeverékből, teás kanállal, zöldségeket külön, hagymát kidobom, zellert összeturmixolom, liszttel elkevert, többi hozzávalóból, fűszerkeverékből, összeturmixolom, nokedlitésztát, zsemlegombócot, zsemlekockákat, hozzávalóból, babérlevelet, visszateszem, babérlevelet, húsdarabokat, evőkanálnyi, felkockázva, vöröshagyma, visszarakom, hozzászűröm, zöldségeket, marhahúsból, fűszersóval, felkockázok, vöröshagyma, megpirítom, gombócokat, fehérrépát, elkészítem, beleteszem, zöldségek, marha hús, sárgarépa, fehérrépa, zeller gumó, vöröshagyma, Mustár evőkanálnyi, Babér levél darab, Egész bors szem, Étolaj, Cukor, zsemle felkockázva, liszt, tojás, víz, olaj,
|
|
|
|
|