Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Vadas marhahúsból recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 60 dkg marha hús
» 80 dkg sárgarépa
» 40 dkg fehérrépa
» 20 dkg zeller gumó
» 1 fej vöröshagyma
» Vadak fűszersó(kotányi)2 teás kanál
» Só
» Mustár 1-1,5 evőkanálnyi
» Babér levél 4-6 darab
» Egész bors 10-14 szem
» Étolaj
» Cukor
» 3 db zsemle felkockázva
» kb 1 kg liszt
» 3-4 tojás
» víz
» olaj
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsokat sózom.Kotányi Vadak fűszersóval meghintem,majd megkenem mustárral mind a két felét.Kevés olajat öntök egy edénybe,rárakom a húsokat,majd 10 szem egész borsot és négy öt babérlevelet teszek a tetejére.Még csurgatok rá olajat és beteszem a hűtőbe egy napra.
Másnap mehet az edénybe a húsokra a darabolt zöldségek és egy fej vöröshagyma,felöntöm vízzel és még teszek a vadak fűszerkeverékből egy teás kanállal hozzá,sózom is.Addig főzöm amíg a húsok meg nem puhulnak.
Ha a hús puha kiszedem a főzőléből, a zöldségeket külön edénybe rakom, a babérlevelet, szemes borsot és a hagymát kidobom. A répát, fehérrépát és a zellert összeturmixolom, majd visszateszem a lábasba,két evőkanál pirított cukorral ízesítem, és vissza öntöm rá a főzőlevet. A liszttel elkevert tejfölt hozzászűröm, majd a húsdarabokat is visszarakom, és egyet forralok rajta.
Közben elkészítem mellé a zsemlegombócot, melyhez 3 zsemlét felkockázok és megpirítom. A többi hozzávalóból nokedlitésztát készítek és beleteszem a zsemlekockákat. Forró vízben főzöm ki a gombócokat.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat hozzá!
0 komment 10 ember kedveli csatarivill
2014.02.09 14:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsokat sózom, darabolt zöldségek, vadak fűszerkeverékből, teás kanállal, zöldségeket külön, hagymát kidobom, zellert összeturmixolom, liszttel elkevert, többi hozzávalóból, fűszerkeverékből, összeturmixolom, nokedlitésztát, zsemlegombócot, zsemlekockákat, hozzávalóból, babérlevelet, visszateszem, babérlevelet, húsdarabokat, evőkanálnyi, felkockázva, vöröshagyma, visszarakom, hozzászűröm, zöldségeket, marhahúsból, fűszersóval, felkockázok, vöröshagyma, megpirítom, gombócokat, fehérrépát, elkészítem, beleteszem, zöldségek, marha hús, sárgarépa, fehérrépa, zeller gumó, vöröshagyma, Mustár evőkanálnyi, Babér levél darab, Egész bors szem, Étolaj, Cukor, zsemle felkockázva, liszt, tojás, víz, olaj,
Magyaros körömpörkölt
7 komment 12 ember kedveli
Harcsafilé sörtésztában parajos burgonyagombóccal.
0 komment 10 ember kedveli
Szezámmagos csirke,mint a kínai konyhán
0 komment 84 ember kedveli
Ízesbukta
1 komment 3 ember kedveli
Hajós egytálétel afriakai rabszolgamódra
0 komment 1 ember kedveli
Diós papucsok
0 komment 7 ember kedveli
Tojással töltött rántott hús
1 komment 6 ember kedveli
Tárkonymártás
0 komment 2 ember kedveli
Bacon-ös masni
0 komment 8 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Pikáns Tojáskrém
0 komment 12 ember kedveli
Souvlaki (Szuflaki)
0 komment 2 ember kedveli
Túrós gyümölcsös "táska "
0 komment 3 ember kedveli
Banános kalács
0 komment 1 ember kedveli
Kínai csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Disznótoros leves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.